Søndenå ble norgesmester

Magnus Søndenå og Haslum slo Elverum og ble norgesmestere.

Magnus Søndenå og Haslum slo Elverum og ble norgesmestere. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Magnus Søndenå fra Sandefjord ble norgesmester da Haslum vant NM-finalen i Spektrum i kveld.

DEL

Haslum slo erkefienden i dramatisk finale.

Målvakt Trond Tjemsland kom inn og ble avgjørende i avslutningen da Haslum slo Elverum 28-26 og tok sin fjerde NM-tittel i Oslo Spektrum.

Elverum skaffet seg et overtak i løpet av annen omgangen, men ga fra seg en firemålsledelse. Den hentet Haslum opp mye takket være Simen Nicolay Schønningsen, som noterte seg for sju mål.

LES OGSÅ: LHK er norgesmestere igjen

God mellom stengene

I sluttminuttene ble Haslum-målvakt Trond Tjemsland den store helten da han reddet to Elverum-angrep. Haslum scoret finalens fem siste mål etter å ha ligget under 23-26.

Matchvinner ble også Anders Røe, som scoret de to siste målene.

Elverum og Haslum har vært blant landets beste håndballag de siste årene og utviklet et rivaleri seg imellom, men dette var første gang de møttes i en NM-finale. Elverum har vært i fem finaler tidligere, noe som kun har gitt ett gull – mot Drammen i 2009. Haslum står nå med fire NM-titler. Den forrige kom i 2011.

Erlend Mamelund var tilbake på banen i NM-finalen etter å ha vært ute av spill i tre måneder på grunn av en avrevet muskel i armen. 32-åringen med 124 landskamper for Norge legger opp etter sesongen og blir en del av trenerteamet i Haslum.

LES OGSÅ: – Vi mistet hodet

Elverum-ledelse

Elverum ble advart før jul om hva som ventet da Haslum vant seriekampen mellom lagene 35-29 på hjemmebane. I Oslo Spektrum raste kampen i gang i et forrykende og publikumsvennlig tempo med høy temperatur i begge leirer. I løpet av det første drøye kvarteret scoret lagene ni ganger hver, nærmest etter tur.

Danske Nikolaj Mehl hadde flere susere, og rett før pausesignalet økte Tamas Ivancsik til 15-13 på straffekast, en scoring som ble feiret som et vinnermål av de tilreisende fra Elverum.

Dramatikk

Elverum utnyttet det psykologiske overtaket innledningsvis i annenomgangen og økte til 19-15 før Haslum våknet. Simen Nicolay Schønningsen hentet nærmest egenhendig opp ledelsen og utlignet til 23-23 med sin femte strake scoring.

Igjen fikk lot Elverum rykke ifra, da til 26-23, men nok en gang kom Schønningsen Bærum-laget til unnsetning med to scoringer. Med tre minutter igjen på klokka utlignet Sebastian Barthold til 26-26.

I løpet av kampens siste minutter hentet Haslum-målvakt Tjemsland fram gode redninger, mens Røe avgjorde finalen i den andre enden av banen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.