Det sportslige utvalget i klubben lot Fredrik Ruud få levere oppsigelse for to uker siden, etter at hovedtreneren blant annet leverte et ultimatum om å fjerne assistenttrener Bård Kristian Tonning.

Et valg spillergruppa var svært misfornøyde med. Samtlige spillere skrev under på et brev der de ba klubben om å få beholde Ruud, uten å bli hørt.

To uker senere har mye av støvet lagt seg på Haukerød. Klubben har fått på plass en erfaren trenertrio med Tonning, Leif Gautestad og Sjur Tollefsen.

Men vel så viktig – de har fått en god start på parketten. Seks dager etter Ruuds oppsigelse sendte de hvitkledde eliteserielaget Falk hodestups ut av cupen. Johnny Jensens gutter var sjanseløse, og tapte med hele åtte mål i Runarhallen.

LES OGSÅ: Tre travle menn børster støvet av gammelt vennskap

– Ingen optimal inngang

I helgen het motstanderen Lillestrøm, og nok en gang gikk Haukerød-laget seirende ut. Selv om den ikke kom på like imponerende vis som mot Falk, ble det 30-25, to poeng og en perfekt seriestart.

– Måten vi vant på mot Falk var ikke så viktig. Men det var viktig at vi vant den kampen, og viste at uansett hva som skjer, så kommer vi for å spille håndball. Vi gleder oss alltid til å spille kamper, sier den danske keeperen Joachim Søholm Christensen, som kom til Runar fra eliteserielaget Bodø etter forrige sesong.

LES OGSÅ: Over halve stallen til Gunnar Pettersen er tenåringer: – Vi må satse på våre egne

Selv om både han og resten av Runar-spillerne gjerne skulle vært foruten trenerkaoset før seriestart, sier han at den nye løsningen har fungert godt hittil.

– Det er klart at det var ingen optimal inngang til sesongen. Det var i det hele tatt veldig komplisert, og jeg er veldig glad for at det ikke var noe jeg skulle beslutte som spiller, sier keeperen, og tilføyer:

– Inntil videre synes jeg det har fungert fint. Det er aldri gøy å ha tre trenere, men det virker som de er så sammenflettede at det bare er én stemme. De blander seg ikke inn når den ene kjører noe. De er enige på forhånd, og da blir det litt som å ha én trener. Man fryktet det ble for mange stemmer, men det føles ikke sånn. På de gode dagene føles det som vi har tre trenere som har tid til å dele opp spillerne, og faktisk jobbe med hver enkelt. Det er fordelen.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Møter opprykkskandidat

Søholm Christensen har gjort sin del av arbeidet mellom stengene, og vist flere gode redninger mot både Falk og Lillestrøm, til tross for at han kom tilbake fra skade for noen uker siden.

Dansken fikk en strekk i nakken i januar, men spilte ut forrige sesong med skaden. Etter det ble det hvile, fysioterapi og gjenopptrening. Nå er han tilbake for fullt, og ut ifra de første to kampene har Runar-fansen trolig mye å glede seg til.

Onsdag kveld får de imidlertid tøffere motstand. Når Christensen blir spurt hvem han ser på som Runars største utfordrere, er det Nærbø som nevnes først. Kl.18.00 møtes lagene på parketten i Nye Loen, et kvarter sør for Bryne.

LES OGSÅ: – Glad for seier, men vi har mye å jobbe med

– De er veldig gode. Men det er også St. Hallvard, som har et bra konsept. Og så har du Sandefjord. De slo jo Nøtterøy, og da er man nødt til å ta de med i beregningen. Det er et samspilt lag med unge, spennende spillere, sier keeperen.

Flere har imidlertid utpekt Runar som favoritter, deriblant SH-trener Gunnar Pettersen.

Det forstår dansken godt.

– Men jeg synes det der er veldig vanskelig. Det er ingen tvil om at vi på papiret skal være blant de to beste og rykke opp. Men mange av de lagene som ligger i toppen av 1. divisjon har spilt sammen veldig mye. Det har ikke vi. Og det er klart at det er en utfordring. Det er ikke noen hemmelighet at vi skal spille for opprykk og at det er målsettingen. Så får vi se til jul. Forhåpentligvis blir vi enda bedre etter jul, sier Joachim Søholm Christensen.