– Fjerdeplassen blir viktig

VIKTIG KAMP: Leif Gautestad og Runar spiller for to poeng mot Haslum HK søndag.

VIKTIG KAMP: Leif Gautestad og Runar spiller for to poeng mot Haslum HK søndag. Foto:

Runar startet sesongen med tøffe tak og flere tap, men siden har det bare gått én vei: Oppover. Nå spiller gutta for å sikre fjerdeplassen på tabellen, og med det et godt utgangspunkt før sluttspillet.

DEL

Søndag er det klart for årets siste seriekamp, og Runarspillerne setter kursen mot Nadderud Arena for å møte Haslum HK, et lag som snart skal ut i kvalik for å kjempe om ny tillit i eliteserien.

– Haslum er et lag som har underprestert denne sesongen. De har i utgangspunktet et godt lag med mange gode spillere, og de hadde ambisjoner om å kjempe i toppen, men de har skuffet, sier Runar-trener Leif Gautestad.

Han tar likevel ikke lett på den siste motstanderen i årets seriespill.

– Haslum har stor kapasitet når de er på sitt beste, og nå som de allerede ligger på en sikker kvalikplass, kan de komme til kamp med senkede skuldre. Jeg tror det kan bli tøft i Oslo, men vi gleder oss, fortsetter han.

LES OGSÅ: Joachim var fly forbanna i pausen, men brukte det til å snu kampen: – Anbefaler ikke at folk står i nærheten av meg

Viktig seier

Runar hadde en plass blant de åtte beste – og dermed sluttspill – som sesongmål. Nå tyder det meste på at de klarer fjerdeplassen.

– Når vi ser tilbake på månedene som har gått, og hvordan vi har utviklet oss, så har det uten tvil skjedd mye. Vi har klart å holde kursen og har stått i konseptet, og med det har resultatene kommet. Og det skal vi ta med inn i sluttspillet, sier Gautestad.

Han er klar på at de har jobbet knallhardt den siste tida for å nå en topp fire-plassering.

– Det vil i så fall gi oss et godt utgangspunkt i sluttspillet, forteller han.

I sluttspillets kvartfinaler er det best av tre kamper som gjelder, og lagene fra 1. til 4. plass i seriespillet, vil få den eventuelle tredjekampen på hjemmebane.

CL-plass som gulrot

Selve sluttspillet er ikke ferdig før i juni, dersom man går hele veien. Vinneren får en plass i neste sesongs Champions League.

– Sluttspillet er blitt det viktigste i norsk håndball med en Champions League-plass i potten. Det er gøy at vi har kommet med, og så får vi se hva vi kan få til, sier Gautestad.

Han er klar på at et «lite» lag som Runar, får en tøff oppgave mot de virkelig «store».

– Det er et tøft løp med veldig mange kamper om man går videre, og da er det uten tvil en styrke å ha bredde i troppen. Der er forskjellene store. Vi er sårbare i forhold til lagene med 20-millioners budsjett og bred stall, men vi skal gjøre vårt beste, fortsetter Gautestad.

Kampdatoer for kvartfinalene er 27. mars, 3. april og 7. april.

I semifinalene er det best over fem kamper som gjelder. Der er datoene 24. april, 1. mai, 5. mai, 8. mai og 15. mai.

Også i finalen er det best av fem: 22. mai, 30. mai, 4. juni, 6. juni og 9. juni.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags