– Vanskelig å forlate dette

Flytter hjem: Runar-kapteinen Andreas Thynell kommer ikke til å spille i den hvite drakta neste sesong. Etter tre år i Haukerød-klubben vender han hjem til Sverige.

Flytter hjem: Runar-kapteinen Andreas Thynell kommer ikke til å spille i den hvite drakta neste sesong. Etter tre år i Haukerød-klubben vender han hjem til Sverige. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Andreas Thynell kan ha spilt sin siste hjemmekamp i Runarhallen. Etter 27-24-seieren over Sandnes søndag kveld, fortalte kapteinen at han ikke blir med de hvitkledde videre.

DEL

– Det er vanskelig å forlate dette, for jeg har venner for livet her, men samtidig lengter både min samboer og jeg hjem til familie og venner i Sverige. Det blir uten tvil en trist avskjed, men sånn er håndballivet, sier Thynell.

Søndag kveld spilte både han og lagkameratene en svært god kamp mot Sandnes, vant og vippet vestlendingene ned fra serieledelsen.

– Vi gjorde jobben i dag. Var taktisk gode, hadde bra tenning – og det var gøy å spille, sier kapteinen.

Sandnes var aldri foran

Hjemmelaget tok føringen fra kampstart og var for det meste fra ett til fire mål foran. For Sandnes ble det intens jakt fra første stund, men de kom aldri foran.

FEM MÅL: André Christiansen vartet opp med fem scoringer og spilte en god kamp mot Sandnes.

FEM MÅL: André Christiansen vartet opp med fem scoringer og spilte en god kamp mot Sandnes. Foto:

– Vi spilte veldig godt i forsvar, og Sandnes testet en del forskjellig uten å lykkes. Da vi dro ifra på slutten, tror jeg de innså at kampen var tapt, sier Thynell.

Sandnes var à jour da bare åtte minutter gjensto i Runarhallen, men så var det også slutt. André Christiansen, Hermann Gjekstad og Thorgrimur Smari Olafsson sørget for at hjemmelaget kunne takke for seg. 22–22 ble ganske raskt til 25–22 og all spenning var over.

– Et lag som passer oss godt

– Sandnes er et lag som passer oss godt. De har – som oss – store spillere, sier Thynell.

Han var svært glad for at laget leverte på topp i det som kan ha vært sesongens siste hjemmekamp. Og muligens også hans siste match i Runarhallen.

Tøffe tak: Marius Klevstad var én av tre toppscorere fra Runar. Som Thynell og Christiansen banket han inn fem mål.

Tøffe tak: Marius Klevstad var én av tre toppscorere fra Runar. Som Thynell og Christiansen banket han inn fem mål. Foto:

– Det er godt å avslutte på denne måten hjemme, men det er ikke sikkert det er over riktig ennå, sier kapteinen.

Han har ikke gitt opp håpet om kvalikplassen.

Tre jevne lag

På tabellen er status den samme som før helgens serierunde. SH ligger på kvalik med lik poengsum som Runar på fjerde. Deretter følger Nærbø med ett poeng mindre.

Om to uker avslutter Runar mot nettopp Nærbø. Sandefjord Håndball skal spille mot Stord.

Snart slutt: Johan Zanotti fikk gave og takk for innsatsen som trener for Runar. Han gir seg etter årets sesong.

Snart slutt: Johan Zanotti fikk gave og takk for innsatsen som trener for Runar. Han gir seg etter årets sesong. Foto:

– Vi kommer til å gi alt til siste slutt og ta de poengene vi kan, så får tiden vise om det går vår vei. Jeg spiller med glede en kamp til i Runarhallen, sier Thynell.

Er i samtaler

Hvilken klubb han reiser til etter tre år i Runar er ennå ikke klart, men han er i dialog med svenske klubber.

Kampfakta

Runar - Sandnes  27-24 (14-11)

Runar: Mathias Risøy, Simen Hansen, Karsten Skinnarland Enoksen 2, Espen Røhmer 2, Håkon L. Sletsjøe 1, Nikolai T. Strickland, Chris Gulliksen 1, André Christiansen 4, Marius Klevstad 5, Sondre Andersen, Carl Henrik F. Jacobsen, Hermann Gjekstad 5 (3), Thorgrimur Smari Olafsson 2, Joakim S. Hansen, Kristian Søraker, Andreas Thynell 5.

Toppscorer Sandnes: Eivind Erland Gade 5.

Utvisninger: Runar 6x2 min., Sandnes 3x2 min.

Tilskuere 224.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags