SH-treneren: – Vi har bygd bra med selvtillit

FØRSTE SERIEKAMP HJEMME: Gunnar Pettersen er stolt av det SH-spillerne har prestert i sesongstarten. Nå lader de opp til kamp mot Kristiansand. Arkivfoto: Paal Even Nygaard

FØRSTE SERIEKAMP HJEMME: Gunnar Pettersen er stolt av det SH-spillerne har prestert i sesongstarten. Nå lader de opp til kamp mot Kristiansand. Arkivfoto: Paal Even Nygaard

I løpet av en knapp uke vippet SH-spillerne Nøtterøy ut av cupen, for så å slå Viking i serieåpningen. Nå venter Kristiansand i Jotunhallen onsdag kveld.

DEL

– Vi har tatt med oss to gode erfaringer på kort tid – fra to veldig ulike kamper – og det er viktig, sier SH-trener Gunnar Pettersen.

Cupkampen mot Nøtterøy var en thriller av de sjeldne, et oppgjør med matchball etter matchball, og hvor SH-spillerne til slutt gikk seirende ut på straffekast.

Seks dager senere var de på etterskudd i møtet med Viking, men klarte å snu kampen etter pause og vant med seks mål.

– Dette er kamper som er gode å ha i bagasjen. Vi har bygd bra med selvtillit etter denne starten, sier Pettersen.

Les også: Simen overrasket alle – tilbake på rekordtid

Tipper KIF i toppen

Før seriestart tippet SH-treneren Runar som vinner i årets 1. divisjon. Deretter holder han en liten knapp på Nærbø, tett fulgt av tre lag han mener blir veldig jevne: SH, St. Hallvard og Kristiansand.

Det betyr at de blåkledde forbereder seg til en tøff kamp onsdag.

– KIF har forsterket laget, blant annet med høyrebacken Øyvind Frigstad, som kommer fra Drammen. Han satte inn ni mål i serieåpningen, forteller Pettersen.

Han er helt klar på hva oppskriften blir for SH-guttene inn mot matchen.

– Angrepsspillet vårt var bra i forrige kamp, spesielt i andre omgang, men i forsvar var det veldig rufsete i lange perioder. Der må vi ta noen grep, sier han.

Forsvarsøkter

Pettersen håper dette bedres gjennom øktene inn mot kampen.

– Vi har jobbet mye med forsvarsspillet i oppkjøringen også, men det har likevel svingt veldig. De gode periodene må bli lengre enn de var lørdag, fortsetter Pettersen.

Framover på banen har SH-spillerne lyktes bedre. Scoringene er mange.

– Mot Viking var hele backrekka vår god, og vi fikk bra med mål fra distanse. Simen (Holand Pettersen), Olaf (Hoffstad) og Christian (Hoffstad) satte mye, i tillegg til Filip (Pettersson) fra strek, så det ble en god start som bygde mye selvtillit.

(Saken fortsetter under bildet)

I FORM: Christian Hoffstad scoret syv mål i forrige kamp.

I FORM: Christian Hoffstad scoret syv mål i forrige kamp. Foto:

Havang er klar

Skulderopererte Simen Holand Pettersen overrasket de fleste da han var spilleklar allerede i helgen. Onsdag vil også Rein Havang være tilbake. Han var ute med karantene etter cupkampen.

Dermed kan de to avlaste hverandre.

– Rein har slitt litt med lysken, men jeg håper det er i orden. Han skal i utgangspunktet være klar, sier treneren.

Han ser fram til sesongens første hjemmekamp i serien.

– Jeg håper folk kommer og heier fram laget med unge spillere – som i stor grad er fra byen. Vi lover å «blø for drakta», sier han.

Artikkeltags