Søndag blir det avgjort: Sesongslutt eller kvalik?

STOLT TRENER: Gunnar Pettersen er klar for årets siste seriekamp, og han har stor tro på at SH kan by opprykksklare St. Hallvard på god kamp.

STOLT TRENER: Gunnar Pettersen er klar for årets siste seriekamp, og han har stor tro på at SH kan by opprykksklare St. Hallvard på god kamp. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sandefjord Håndball har ikke tapt en kamp på tre måneder, og gutta vil gi alt for å avslutte med seier over serievinner St. Hallvard. Så får tiden vise om det holder til kvalikplass for SH.

DEL

– Det eneste som er sikkert, er at vi må slå St. Hallvard søndag. Klarer vi ikke det, så spiller det ingen rolle hva de andre lagene leverer, sier SHs hovedtrener Gunnar Pettersen.

Han håper på stinn brakke i Jotunhallen søndag klokken 17.30.

Da går et formsterkt Bugårds-lag på parketten med ett klart mål: De vil ha revansj for tapet mot St. Hallvard tidligere i sesongen, samtidig som de skal gjøre det de kan for å klare kvalikplassen.

– Ingenting er avgjort før søndagens serierunde er spilt, og vi skal være med helt inn, fastslår SH-treneren.

Follo innehar kvalikplassen før siste serierunde, og er ett poeng foran SH på fjerde. Sandefjordingene er dermed helt avhengige av at Follo avgir poeng mot Lillestrøm.

LES OGSÅ: Kvalikhåpet lever for SH: – Hvordan dette laget har reist seg, er imponerende

Tre måneder uten tap

Men først og fremst handler det altså om å sikre to poeng selv – og det mot et lag som står med 17 seire på 21 kamper.

– Vi har veldig lyst til å revansjere tapet fra i fjor høst, sier Pettersen.

Den gang endte det med seksmålstap på bortebane.

– Vi er et mye bedre lag nå enn da, men det er ingen tvil om at dette blir den tøffeste kampen vi har i år. Vi møter det beste laget, et lag som har vært klart for opprykk i noen serierunder allerede, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

MYE JUBEL: SH-spillerne har ikke tapt en kamp på tre måneder.

MYE JUBEL: SH-spillerne har ikke tapt en kamp på tre måneder. Foto:

Men det betyr ikke at SH-gutta ikke har troen. De har nå tre måneder bak seg uten tap, og er sultne på en avslutning i samme stil.

– Det hadde vært veldig moro å sette krona på verket, å avslutte det hele med nok en seier. Men uansett utfall: Vi kan gå med hodet hevet. Dette laget har virkelig levert, sier treneren.

Ingen har signalisert at de gir seg

Etter forrige sesong mistet Sandefjord Håndball åtte spillere, inkludert de tre mest sentrale.

Når årets sesong nærmer seg slutt, ser det langt lysere ut.

Ingen har signalisert at de forlater «skuta».

– Det tar tid å spille inn et helt nytt lag, noe vi virkelig fikk kjenne på i starten av sesongen. Å beholde de gutta vi har nå, er viktig for oss. Ellers må vi starte på nytt igjen, sier Pettersen.

Han legger ikke skjul på at han er imponert over det SHs ferske – og ikke minst unge – lag har fått til.

– Mot Sandnes onsdag, spilte vi i lange perioder med et rent juniorlag, bortsett fra målvakten. Det er spesielt. Jeg er imponert over at de klarer brasene når de er så unge, sier han.

Treneren oppsummerer en sesong der de ikke har gått på en eneste «kollaps».

– Selv når vi har ledet godt – og motstanderne har tatt innpå – så har gutta klart å holde «hodet kaldt», og dratt det i land. Det imponerer med, sier treneren.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags