– Nå må vi snart lære oss å score på flere av 100-prosentsjansene alene med keeper. Det går ikke an. Vi gjør jo motstanderens keeper til verdens beste i hver kamp. Så store sjanser skal sitte ni av ti ganger, sier en glødende engasjert Runar-trener etter kampen mot Haslum søndag kveld.

Uten viktige Marcus Hagelin og Andreas Thynell var det opplest og vedtatt at bortekampen i Nadderudhallen kom til å bli en vanskelig affære. Bedre ble det ikke da Runar-gutta åpnet kampen med å misse på mange feite sjanser.

Tidligere Runar-spiller Joakim Patriksson straffet sine gamle lagkamerater hardt. Med en helt annen effektivitet satte han fem raske baller i nettet.

Med 12 mål mindre til pause, var det i realiteten nesten avgjort at Runar måtte reise tomhendte hjem til Sandefjord igjen.

– Hvorfor scorer dere ikke oftere på sjanser alene med keeper?

– Hadde jeg hatt en god forklaring, ville sannsynligvis problemet vært løst. Det sitter nok i hodet når vi har tapt så mange kamper på rad. Vi må gå i oss selv, sier Stian Nøstdahl, som var én av flere med dårlig effektivitet søndag.

Med normal sjanseuttelling mener Zanotti at 19-7 kunne vært 19-14 til pause. Da hadde man hatt heng på Haslum før andreomgang.

– Jeg blir oppgitt av at vi ikke har bedre uttelling, men vi må bare jobbe på videre.

– Tror du årets sesong blir en kamp i bunnen av tabellen?

– Det kan det godt bli, men det skal ikke mer til enn at vi vinner et par-tre kamper på rad, så er vi ute av den verste bunnstriden, sier svensken.

– Vi må slippe oss litt mer løs og være mer tålmodig. Da tror jeg resultatene kan bedre seg mot de beste lagene, mener Nøstdahl.

Dette skrev vi før kampen:

Runar er for øyeblikket under nedrykksstreken i eliteserien. Der håper Magnus Søndenå at Haukerød-klubben forblir utover i sesongen.

– Jeg er jo STIF-gutt og unner Runar ingenting, sier 23-åringen, som før årets sesong signerte for Haslum.

Sandefjordingen har banket inn 36 mål på de åtte første seriekampene som Haslum-spiller.

Søndag er han mer enn klar for å møte Runar.

Haukerød-klubben har startet sesongen svakt og har bare vunnet to av åtte seriekamper. Fire poeng har sørget for at Runar er under nedrykks- streken før helgas serierunde.

Der håper altså Søndenå at Runar forblir.

23-åringen mener det vil kunne gagne håndballen i Sandefjord.

To lag

– Jeg håper de rykker ned dersom det kunne ført til et samarbeid mellom dem og Sandefjord Håndball. Det kan være den ballen er lagt død allerede, men jeg var veldig for en sammenslåing for å få ett topplag i byen da det var aktuelt, sier Søndenå.

Heller ikke Haslum har åpnet sesongen som forventet i høst.

Tre tap på åtte seriekamper har sørget for at laget er fire poeng bak tettrioen Elverum, ØIF Arendal og Bodø.

I cupsemifinalen fikk bæringene også rundjuling av Bodø (24-35) i egen hall.

– Jeg ser på oss som favoritter mot Runar. De har ikke levert i år. Vi har hatt to ettmålstap. Det har vært litt udyktighet og litt uflaks. Da ligger man fort der man gjør, sier han.

– Er du overrasket over at Runar har startet såpass svakt?
- Jeg visste det var jevnt mellom lagene, så egentlig ikke. Det er kniving i hver eneste kamp. Med litt utur ligger man fort der man gjør. Det er mange lag som fort kunne hatt to-tre-fire poeng ekstra. Men Runar må skjønne alvoret nå. Ellers blir det tøft for dem, svarer han.

Tøff kamp

Runar-trener Johan Zanotti forventer en knalltøff bortekamp søndag kveld.

Men han er ikke overrasket over at Haslum har startet svakere enn forventet.

– De har ikke prestert så godt som forventet, men det er en lang sesong. Jeg tror mange lag tenker litt annerledes nå som sluttspillet er det viktigste i sesongen. Flere er kanskje ikke i toppform nå på grunn av tøff trening for å være best mulig når sluttspillet starter i vår, sier svensken.

– Det er sluttspillet som er viktigst i år. Men man går på banen for å vinne hver kamp. Vi trener bra her, men ikke så mye at vi kjører oss ned. Det er ikke slik at vi har tapt fordi vi har trent for hardt, svarer Magnus Søndenå.

To skader

I tillegg til en knalltøff motstander, må Zanotti legge litt om på angrepsspillet før søndagens kamp. Runar må nemlig unnvære Andreas Thynell og strekspilleren Markus Hagelin på grunn av skader.

– Vi har ingen naturlig erstatter for Markus på streken. Denne kampen blir litt for tøff for ungguttene. Det betyr at jeg må legge opp spillet på en annen måte, sier Johan Zanotti.