Uenighet om satsingen på de unge

Åge Andersen har trent G18 i årets sesong. Nå håper han at klubben tar vare på talentene som vil satse videre. Bak sees noen av guttene. Fra venstre: Stian Maudal, Vetle Krohn Ottersen, Espen Bryn Johannessen, Kevin Berge, Mathias Tyrdal, Håvard Setlo og Thomas Bløndal. I front: Eirik Fredborg (t.v.) og Tor Magnus Lunde. 
FOTO: KURT ANDRÉ HØYESSEN

Åge Andersen har trent G18 i årets sesong. Nå håper han at klubben tar vare på talentene som vil satse videre. Bak sees noen av guttene. Fra venstre: Stian Maudal, Vetle Krohn Ottersen, Espen Bryn Johannessen, Kevin Berge, Mathias Tyrdal, Håvard Setlo og Thomas Bløndal. I front: Eirik Fredborg (t.v.) og Tor Magnus Lunde. FOTO: KURT ANDRÉ HØYESSEN

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Sandefjord Håndballs G18-trener Åge Andersen håper og tror at han får se flere av G18-spillerne på A-laget kommende sesong.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Førstelaget til Sandefjord Håndball G18 kan se tilbake på en imponerende sesong, tross mye skader innad i laget. De vant både sluttspillet, Sør-Norge serien og Sør-Norge cupen, og ble nummer åtte i Spar-serien.

– Vi har gjort det veldig bra. Spesielt i forhold til skadesituasjonen, sier G18-spilleren Vetle Krohn Ottersen.

– Men vi skulle gjerne gjort det litt bedre i Spar-serien. Der var det små marginer som skilte, mener Mathias Tyrdal.

God årgang

Ifølge trener Åge Andersen er det flere årsaker til at laget har gjort suksess.

– Guttene har holdt på med håndball i mange år, og har spilt sammen siden de var små. De har hatt gode trenere i starten av sin karrière, og de har jobbet langsiktig, forklarer Andersen, og legger til:

– Jeg føler at dette er en av de bedre årgangene som har vært i Sandefjord-håndballen.

Savner bedre samarbeid

Treneren håper nå at A-laget vil dra nytte av de unge talentene.

– Alle guttene er gode nok til å være med i en A-stall, og klubben bør være interessert i dem. Men om alle vil satse videre er en annen ting. Det er ikke sikkert alle ønsker dette, sier han.

Det er forståelig at guttene vil være i en klubb hvor de får spille.

Treneren skulle gjerne sett at A-laget og G18-laget hadde inngått et mye bedre samarbeid. For ifølge Andersen har det vært altfor dårlig.

– Det har ikke vært noe samarbeid eller kommunikasjon mellom lagene, og det har vært litt negativt. Først nå i det siste har det vært litt, men det burde kommet på et mye tidligere tidspunkt, mener han.

Kan miste talenter

Ifølge Andersen kan klubben risikere å miste flere av de unge talentene, hvis ikke A-laget viser mer interesse for G18-spillerne.

– På grunn av manglende interesse fra A-laget snakkes det om andre klubber. Jeg prøver å forhindre det, for det er synd om spillerne forsvinner fra klubben. Men samtidig er det jo forståelig at guttene vil spille for en klubb hvor de får spille, sier Andersen, som selv gir seg i trenerrollen nå.

Mathias Tyrdal er blant spillerne som gjerne sier ja takk til en plass i A-stallen.

– Jeg har lyst til å spille på A-laget. Legge opp skal jeg i hvert fall ikke. Men nå er det først russetiden.

– Ingen brukte flere juniorer enn oss

Sandefjord Håndballs trener Einar Veierød har lite til overs for Åge Andersens kritikk.

– Skivebom er den mest passende karakteristikken av Åge Andersens påstander, skal vi tro SH-treneren.

– Det er vel ingen eliteserieklubb som har brukt så mange juniorer i kamper, og hatt så mange juniorer på A-lagets treninger som vi hadde den siste sesongen, sier en irritert Veierød etter tirsdagens oppslag.

– Seks av juniorene har spilt én eller flere A-lagskamper. I tillegg var et titall andre juniorer innom A-lagets treninger.
Ivrer for unge spillere.


Einar Veierød er også landslagstrener på aldersbestemt lag, og ivrer for at de unge spillerne skal få forsøke seg på A-lag.

– Samarbeidet med klubbens juniorlag kunne nok ha vært bedre enn det har vært. Derfor blir det helt galt når han som juniortrener går ut og hevder at man stagnerer som spiller dersom man trener sammen med A-laget. Slikt gir helt feil signaler til de unge spillerne. Vi hadde mange juniorer på treningene, men de forsvant brått, uten å komme med en forklaring på hvorfor. Juniorene vant alt her i regionen men åttendeplassen i Sparserien forteller hva slags nivå guttene har vært på, forteller Veierød.

Flere kommer opp

A-laget benyttet en rekke juniorer sist sesong, og Veierød tror det kan bli enda flere for neste sesong.

– Vi er i dialog med mange av de unge spillere. Mange skal bort på grunn av studier og førstegangstjeneste. Nå skal vi ha en skikkelig diskusjon for å finne ut ved som ønsker å satse, og dermed få en plass i A-lagsstallen, forklarer SH-treneren.

Får full støtte

Åge Andersens uttalelser har heller ikke falt i god jord hos klubbens ledelse.

– Vi har full tillit til den jobben Einar Veierød gjør. Selvsagt skulle vi gjerne hatt et enda bedre samarbeid mellom A-laget og juniorene, sier Knut Bakke.

Artikkeltags