NM-seier med utfordring på kjøpet

Fornøyde: Vinnerlaget med Christine Olafsen, Bjørk Eriksen, Mille Malene Gjermundsen og Camilla Olafsen fra Larvik og Sandefjord Rytterklubb. Foran står en stolt lagleder Liv Fevang.

Fornøyde: Vinnerlaget med Christine Olafsen, Bjørk Eriksen, Mille Malene Gjermundsen og Camilla Olafsen fra Larvik og Sandefjord Rytterklubb. Foran står en stolt lagleder Liv Fevang. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ponnilaget til Larvik og Sandefjord Rytterklubb gikk til topps i lag-NM. Nå håper vinnerjentene klubben får oppgradert baneforholdene slik at de kan arrangere neste års NM på egen hjemmebane.

DEL

(Østlands-Posten) Christine Olafsen, Bjørk Eriksen, Mille Malene Gjermundsen og Camilla Olafsen gikk til topps i mesterskapet som ble holdt i Bergen sist helg. Det var de naturlig nok svært fornøyde med.

– Ponniene på laget har vært veldig fine og arbeidsvillige, og selv om de ikke var like mye konkurranse som i fjor er vi veldig fornøyde. Vi red tre feilfrie runder hver dag, forteller Camilla Olafsen.

Hun forteller at det var litt nerver i forkant, men da de kom i gang følte de tidlig at hestene var i god form og dette gullet var de svært klare for å ta.

– De som var nærmest oss var hele åtte feilpoeng bak så vi vant med god margin.

Skryt til treneren

Olafsen og tvillingsøsteren bor på Ringdal, mens Gjermundsen og Eriksen har tilhold i Sandefjord. De trenes av spranglegenden Stein Endresen ved Stall Bergan i Sandefjord og Olafsen er full av lovord for jobben som gjøres.

– Vi lærer ting på en måte som er enkel å forstå.

Med seier i NM får laget og klubben æren av å arrangere mesterskapet neste år, men det kan by på litt utfordringer nevner Olafsen.

– Vi mangler en arena som vi kan arrangere på, så vi håper at Larvik og Sandefjord kommune kan hjelpe oss med en løsning. Det er jo hyggelig å holde mesterskapet innen kommunen vår.

Må oppgradere

Guro A. Strand, leder i rytterklubben, forteller at situasjonen er slik at de disponerer kommunalt areal i Bugårdsparken og har en fin gressbane til konkurranser der.

– Problemet vårt er oppvarmingsbanen som synger på siste verset og trenger en vesentlig oppgradering og utvidelse for å ha et slikt stevne, sier Strand.

At den delen av anlegget er i så laber forfatning, gjør at det blir vanskelig å holde stevner i de største klassene ettersom eliterytterne vegrer seg for å bruke oppvarmingsbanen.

De jobber blant annet med å skaffe sponsorer for å spe på finansieringen, samt at man håper å få Sandefjord kommune med på laget.

– De har gitt oss klarsignal til oppgradering, men det er en stor investering for oss og vi må ha svar om de kan støtte dette med oss, sier hun videre.

Dersom de ikke får det til innen neste år må de alliere seg med andre klubber og holde mesterskapet der, men det håper og tror Strand at de unngår.

– Vil vil får det til, men det tar tid, sier hun og legger til at det er god profileringsmuligheter for potensielle støttespillere.

Baltic cup neste

Hun er for øvrig full av lovord overfor ponnilaget som tok hjem NM-gullet.

– De er superflinke. Vi har en veldig god bredde i klubben pluss noen av landets beste ryttere. I tillegg er det veldig mange foreldre som ofrer mye tid for at barna skal lykkes.

Olafsen og de andre lagvenninnene ser nå framover mot Baltic Cup i Kristiansand om et par uker. Der skal de konkurrere individuelt og mot ryttere fra andre land.

– Det blir mye tøffere, sier den ferske norgesmesteren som håper å få forsvart tittelen på hjemmebane i rett forstand neste år.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags