Rasmus og Ronja hoppet seg til gull

GODT TEAM: Rasmus Aasland har hatt ponnien Ronja i to-tre år. Seieren i Landsmesterskapet er duoens største triumf så langt.

GODT TEAM: Rasmus Aasland har hatt ponnien Ronja i to-tre år. Seieren i Landsmesterskapet er duoens største triumf så langt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Rasmus Aasland (11) og hans firbente makker Ronja kan titulere seg som landsmestere i sprangridning, etter imponerende innsats i Landsmesterskapet for ponnier.

DEL

Mesterskapet ble arrangert på Vallermyrene i Porsgrunn sist helg. Der ble åtte landsmestere kåret, og unggutten fra Andebu var en av dem. Rasmus, som representerer Jarlsberg og Melsom Rideklubb, sikret nemlig seieren i MB-klassen for kategori II- og III-ponnier. Det var vissnok over all forventning, ifølge rytteren selv.

– Jeg hadde ikke forventet å vinne, men jeg hadde jo en liten drøm om det. Det føles veldig bra at jeg klarte det, forteller den glade vinneren.

11-åringen røper også hva som lå i seiersoppskriften:

– Jeg red bra, fikk gode stilpoeng og god tid, sier Rasmus, som for øvrig var den eneste rytteren som fikk tre nullrunder i klassen.

FORNØYD VINNER: Rasmus Aasland (11) smilte fra øre til øre etter at seieren var i boks. Her er han sammen med sin trener, Liselotte Lefdal, og ponnien Ronja.

FORNØYD VINNER: Rasmus Aasland (11) smilte fra øre til øre etter at seieren var i boks. Her er han sammen med sin trener, Liselotte Lefdal, og ponnien Ronja. Foto:

Han legger til at han stilte godt forberedt til mesterskapet.

– Det ble mye trening i forkant, og jeg la meg tidlig på kveldene før

Også andre lokale ryttere hevdet seg under Landsmesterskapet for ponnier. Blant andre Larvik og Sandefjord Rytterklubbs Siri Endresen. Ungjenta sikret seieren i LA-klassen for kat. I-ponnier, mens Stokke-jenta Martine Mariero Moe, som rir for Drammen og omegn rideklubb, havnet på tredjeplass. 

Sistnevnte hoppet også inn til gull i MB-klassen for kat. I-ponnier.

Vant gjorde også Jarlsberg og Melsom Rideklubbs (JMRK) Malin Brauti. Hun kapret seieren i LA-klassen for ponnier kat. II. Klubbvenninnen hennes, Seline Skoglund-Johansen, sikret seieren i LB-klassen for kat. III-ponnier. Videre fikk JMRKs Emmeline Knutsen Jarlsbo med seg en tredjeplass i LB-klassen for kat. II-ponnier.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags