Gå til sidens hovedinnhold

Denne idretten blir stadig mer populær i Vestfold

Artikkelen er over 4 år gammel

Frisbeemiljøet i Vestfold vokser seg stadig større, lørdag 25. juni åpnes en ny bane i Larvik, det blir den fjerde discgolfbanen i Vestfold.

(Tønsbergs Blad)

Søndag arrangerte Vear IF discgolf i samarbeid med andre klubber fra Larvik, Sandefjord og Tønsberg et av årets høydepunkter, nemlig Vestfold Tour.

Styreleder i Vear IF discgolf Tron Skjauff forteller at de har nå cirka 70 medlemmer i klubben, og det blir bare flere.

– Vi merker at når folk prøver ut discgolf, da tenker de «dette var kult!», og så blir de hekta på det etter hvert. De som spiller ofte får lyst til å melde seg inn i en klubb for å være med i det sosiale miljøet, sier Skjauff.

En av årets høydepunkter

Søndag var alle klubbene i Vestfold samlet for å arrangere Vestfold Tour. Her vil deltakerne spille på alle banene i Vestfold og det blir kåret en vinner til slutt. Turneringsdirektør og klubbmester Tommy Steingrimsen i Vear IF discgolf forteller at det blir en turnering som folk kan glede seg til.

– Turneringen starter her på søndag, banen vår ligger i skogsområdet bak Vearhallen. Vi har i underkant av 64 påmeldte for øyeblikket. Da spiller vi fra ni om morgen til seks på kvelden. Det blir to runder på banen per deltaker. I tillegg blir det grilling, premier og ekstra konkurranser, sier Steingrimsen.

I turneringen er det flere klasser som folk kan velge å være med på. Steingrimsen forteller at det finnes klasser for de mer erfarne og de som ikke har spilt så mye før.

– Open klasse er for de mer aktive og erfarne spillerne, her konkurreres det om pengepremier. Vi har en juniorklasse for de yngre, og en rekreasjons klasse der man konkurrer om gavekort og mindre premier, dette passer for nybegynnere som ikke har spilt så mye discgolf, forteller han.

En av de beste banene i Vestfold

Vear IF discgolf kan skryte på seg og ha en av de beste banene i Vestfold, derfor kommer det også mange fra de andre klubbene for å trene her. Chris Nicolai Sunde fra Sandefjord har drevet med dette i snart seks år, han kommer til Vear hver mandag for å trene.

– Jeg synes dette er en av de beste banene i Vestfold, da får man trent skikkelig, sier Sunde.

Sandefjordingen fikk andre plass i forrige Vestfold Tour som ble arrangert i fjor, han var ett kast unna å ta førsteplassen. Han forteller at han fikk interessen for discgolf da han spilte frisbee med en kamerat.

– Jeg spilte profesjonell bowling før, så prøvde jeg frisbee med en kamerat, og da ble jeg hektet med en gang. Jeg gikk jo aldri i skogen før, nå går jeg rundt seks timer om dagen, forteller han.

En idrett for alle

Nylig var fem medlemmer av klubben i Finland for å konkurrere, der representerte de Vear IF discgolf.

– Når det gjelder konkurranser så er dette en individuell sport. Vi var fem fra klubben som spilte i Finland nå i mai og representerte Vear IF discgolf. Men vi er en veldig sammensveiset gjeng som reiser og vi heier på hverandre.

Til sammen regner Skjauff med at det er rundt 300 betalende klubbmedlemmer i Vestfold, men antallet som spillere som spiller uten medlemskap er trolig mye høyere.

– I Vestfold er det cirka 300 betalende medlemmer, men det er mange flere som er aktive uten å være medlemmer i noen klubber. Alle kan komme hit og prøve dette ut helt gratis, forteller Skjauff.

Discgolf

  • Frisbeegolfens prinsipper er enkle, man skal kaste en frisbee fra A til B og prøve å bruke så få kast som mulig. Det ligner mye på vanlig golf men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull.
  • Man bruker spesielle frisbeer som er ganske små, harde og tunge i forhold til vanlige sendeplater. En slik golf-frisbee kalles ofte for en disk og man bruker forskjellige disker til forskjellige kast.
  • Kurven man kaster på er en metallkonstruksjon bestående av en rund kurv og med kjetting som henger over kurven.
  • Det er alltid den spilleren som ligger lengst fra kurven som kaster først, selv om spilleren har kastet flere kast enn deg
  • Banens vanskligheter består til dels av hullets lengde og hindringer i form av trær, vann, buskas og høydeforskjeller.

 

Kommentarer til denne saken