27 år gamle Juris Rubcovs har spilt i den latviske toppligaen i innebandy, men er nå på plass i hvalfangerbyen for å spille for Sandefjord innebandy i 2. divisjon.

Til stor glede for sportslig leder Kjell Arne Hansen.

– Han er akkurat som en Diego Forlán for oss, bare i innebandy. Jeg vil nesten si, at med det innebandymiljøet vi har her i Vestfold, er han forskjellen på å vinne serien og ikke, mener Hansen.

LES OGSÅ: SFs kvinner til topps i 4. divisjon

Høy redningsprosent

Keeperplassen har nemlig lenge vært et problem for innebandygutta, som det siste året har trent i den nye hallen på Store Bergan. Tidligere hadde laget en sterk keeper, som imidlertid valgte å spille for Horten i 1. divisjon.

Siden den tid har Hansen & co vært på utkikk:

– Jeg har brukt masse tid på å finne en keeper, fordi det er det vi trenger. Det hjelper ikke å ha mange gode utespillere hvis du har en keeper som slipper inn 30–40 prosent av skuddene. Da sliter du med å vinne. Når den forrige keeperen sluttet, hadde vi ikke nubbsjans. Det merket man fort. Nå har vi fått han på plass via folk vi kjenner.

– Han har en redningsprosent på 88. Det er veldig mye høyere enn våre keepere. De andre keeperne som har stått i mål i det siste, vil egentlig heller spille ute.

(Saken fortsetter under bildet)

Kameraten til Rubcovs bor i Sandefjord, og ringte til keeperen i Latvia.

– Han sa «kanskje du vil komme hit og spille innebandy, få deg en jobb og kanskje bli her for alltid». Kanskje få meg en kone. Det er en veldig fin by, sier keeperen, som kom til Sandefjord i juni.

LES OGSÅ: Her døper «Reima» båten han har gitt navn til!

– Han spurte flere ganger om vi trener snart, fordi i Latvia trener de hele året, mens her stenger de hallen på sommeren, forteller Hansen.

Leter etter jobb

Forrige uke startet imidlertid laget opp med treninger, og 27-åringen fikk umiddelbart vist sine kvaliteter.

Det er imidlertid ett ganske stort problem: Rubcovs trenger jobb.

– Det er det kritiske punktet. Han må finne seg noe å gjøre, og det gjerne ganske fort. Hvis vi ikke klarer det, så må han reise hjem igjen. Og da mister vi en «Forlán».

Hva slags jobb det er, er derimot ikke så veldig viktig.

– Hva som helst egentlig. Kanskje noe med lager eller utkjøring, sier keeperen.

(Saken fortsetter under bildet)

Hansen forteller at laget drømmer om opprykk med latvieren på laget.

– Han er i hvert fall råklar på at vi skal opp en divisjon, sier Hansen, som skal gjøre alt i sin makt for å hjelpe 27-åringen.

– Til fredag reiser vi til en stor innebandycup i Fredrikstad. Når vi er ferdig med den turneringen har jeg tatt fri fra jobben for å hjelpe han med å finne jobb. Vi må jo få det til. Siden det er på et sånt nivå, som det egentlig koster penger å hente, må vi gjøre det vi kan for å få det til, forsikrer den sportslige lederen.