– Vi må respektere deres syn på saken, og vi har sagt til dem at vi har forståelse for at de ikke vil assosieres med det militære. Vi aksepterer deres avgjørelse fullt ut, sier Per Ketil Berg.

Sandefjord Fotballs daglige leder og resten av klubbledelsen var stolte da de i vinter presenterte en drakt som vakte oppmerksomhet, ikke bare i Sandefjord, men også i resten av fotball-Norge.
 
– Det er en drakt vi syntes var morsom. Vi ville ha den for å skape litt interesse og blest rundt klubben. Det er jo derfor man velger en slik type drakt. Sånn sett er det litt kjedelig at Jotun ikke liker den. Men vi er veldig opptatt å ha dem med på laget. De er en viktig partner for oss. Derfor respekterer vi dette. For oss er det ikke noe problem i det hele tatt, sier Berg.

Militærfarger

Til Sandefjords Blad forklarer kommunikasjonsdirektør Sverre M. Knudsen i Jotun hvorfor selskapet valgte å markere sin avstand mot den såkalte kamuflasjedrakten til SF.

– Jotun er ett av Norges mest internasjonale selskaper. Vi er etablert i områder av verden hvor det er mye uroligheter, for eksempel Midtøsten. I tillegg samarbeider vi med inter- nasjonale organisasjoner som FN. Samlet sett vurderte vi det dit hen at vi ikke ønsket å bli assosiert med det militære uttrykket som drakten representerer. Vi ønsker ikke å sende ut feil signal. Drakten kan, i ytterste konsekvens, oppleves som et uttrykk for krig, sier Knudsen.

Én gang

Til nå har Sandefjord Fotball bare benyttet seg av kamuflasjedrakten én gang. Det skjedde i lagets første treningskamp i vinter da Fram sto på motsatt banehalvdel.

Det ble trolig også siste gang du fikk se «guttane» iført militærfarger.
 
– Vi kommer til å fortsette å ha den som tredjedrakt. Men vi kommer nok ikke til å bruke den dersom vi absolutt ikke må i forhold til fotballforbundets regler om at vi ikke skal ha samme farger på drakten som motstanderne. Sannsynligheten for at vi må bruke den er nok liten. Vi kommer i hvert fall ikke til å bruke den bevisst, sier Berg.
 
SFs hovedsponsor påpeker at sponsornekten på tredjedrakten er et enkeltstående tilfelle, og at det ikke vil ha noen innvirkning på sponsoravtalen for øvrig.

Langsiktig

– Vi ønsker et langsiktig samarbeid med Sandefjord Fotball, sier Knudsen.

Han forteller om en god og konstruktiv dialog med klubben i forbindelse med Jotuns standpunkt til drakten.
 
– Det har vært en problemfri dialog med representantene i Sandefjord Fotball. Vi håper de bruker første- og andredrakten mest mulig. Hvis de er nødt til å bruke denne drakta, blir det uten Jotuns logo, konkluderer Jotun-direktøren.
 
Det siste bekrefter også Per Ketil Berg.

– Logoen vil da bli tatt bort fra drakta, sier SFs daglige leder.