Her kan du «gå» Kodalmila på to minutter

Sb.no har gått runden som brukes til Kodalmila. Mila er to runder.

Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag arrangeres Kodalmila på ski for 34. gang. I denne videoen kan du gå gjennom hele løypa på to minutter.

DEL

Etter fem år på reservearenaen i Svarstad, blir det Kodalmila på ski – i Kodal. Det har du muligheten til å være med på.

Sandefjords Blads utsendte reporter tok en prøvetur gjennom hele traseen lørdag ettermiddag. Se videoen øverst i saken, så får du et godt inntrykk av hvordan løypa er.

Både for barn og voksne

Du melder deg på i klubbhuset i Kodal inntil en time før start. Mila har felles start klokka 13. Én time før er det barneskirenn, der løypa går rundt Furukollen, en runde på ca. 800 meter.

Mila går som to runder à fem kilometer. I denne videoen øverst i saken kan du se hvordan runden er (PS! Lyden fra vinden forsvinner etter en kort stund).

Som du ser, er det en fin blanding mellom jorder og skog, og sånn passe småkupert. Det er ingen veldig lange oppoverbakker, men en fin og lang nedkjøring når du nærmer deg runding og mål.

Håper på dobling fra i fjor

Det er nok snø, og lørdag ettermiddag var hele traseen preparert. Sporene blir kjørt opp lørdag kveld, slik at de skal få satt seg til starten på søndag. Det er med andre ord ingen grunn til å la skia stå urørt.

– Det er flere i bygda som sier de vil gå i år, siden vi har det her, sier rennleder Bjørn Erik Gigernes.

I fjor var det rundt 50 som stilte til start da rennet ble avholdt i Svarstad. I år håper arrangøren på minst dobbelt så mange startende.

Les også: Nærmere 200 SFO-barn med på OL-leker (+)

Direkte på sb.no

Sandefjords Blad kommer til å rapportere direkte fra løypa søndag. Sånn sett var det fint for avisas utsendte deltaker å få en gjennomgang av løypa på lørdag.

LES OGSÅ: Se bildene fra Sandefjordsrenmet (+)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags