Snart blir det løyper på Haukerød

MYE JOBB: Dugnadsgjengen i Runars skigruppe jobber på skift for å holde snøproduksjonen i gang når det er kulde. Arkivfoto: Ann Kristin Saastad

MYE JOBB: Dugnadsgjengen i Runars skigruppe jobber på skift for å holde snøproduksjonen i gang når det er kulde. Arkivfoto: Ann Kristin Saastad

Artikkelen er over 2 år gammel

Natt til onsdag gikk snøkanonene for fullt i Runar-løypene, og fredag ettermiddag startes de etter planen opp igjen. Kanskje kan de ivrigste få testet skiene allerede i løpet av helgen.

DEL

– Det ble produsert en god del kunstsnø tirsdag kveld og natt til onsdag, så vi har nok til en solid og bred såle på de 500 meterne fra pumpehuset og ned til «Vendehammeren» – i bunnen av løypa. Der blir det en rundløype på én kilometer, forteller Jarle Aagaard i Runars skigruppe.

På grunn av mildværet torsdag, har snøen blitt liggende i hauger – for å holde seg best mulig, men trolig vil den kjøres ut om ikke altfor lang tid.

– Det ble heldigvis ikke så mildt som det var spådd, så snøen har holdt seg godt, forteller han.

Vil kjøre for fullt

Det er meldt noen dager med kulde framover, og snøproduksjonsteamet på Haukerød er klare for en rekke dugnadstimer.

– Vi kommer til å produserte snø fram til dammen går tom for vann – eller det blir mildt igjen, og mens vi produserer vil snøen som allerede ligger klar bli kjørt ut i traseen. Dermed er det ikke utenkelig at det blir skimuligheter veldig snart, sier Aagaard.

Hvor snart, vil han imidlertid ikke si helt sikkert.

OPPSTART: Tirsdag ettermiddag/kveld ble snøkanonene startet opp. Arkivfoto: Ann Kristin Saastad

OPPSTART: Tirsdag ettermiddag/kveld ble snøkanonene startet opp. Arkivfoto: Ann Kristin Saastad Foto:

– Kanskje blir det muligheter allerede i løpet av helgen, ellers vil det være løyper i starten av neste uke, sier han.

God start

Aagaard er imponert over hvor mye snø de første produksjonstimene resulterte i natt til onsdag. Blir utbyttet like godt i helgen, kan det bli en trasé på rundt to kilometer veldig snart. Det er noe mange ivrige skiløpere gleder seg til.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags