Gå til sidens hovedinnhold

Kan være for ung for VM

Artikkelen er over 5 år gammel

Da temperaturen steg i helga, viste Vebjørn Hegdal (17) kvaliteter som kan sikre ham to internasjonale mesterskap denne vinteren. Spørsmålet er om han er gammel nok.

Larviksgutten, som er elev ved Sandefjord videregående skole (SVGS), ristet på hodet etter målgang i helgens tredje og siste VM-mønstringsløp i Nannestad.

Igjen hadde han blitt nummer tre. Igjen hadde han vist utrolig styrke. Og igjen hadde han vært med i seierskampen, men kommet noen meter for sent i mål. Som dagen før ble det tredjeplass i et spurtoppgjør. Fredag brøt han like før mål.

Er aktuell

– Vebjørn har gått særdeles bra, forteller juniorlandslagstrener Anders Byström.

– Kommer han med på laget til junior-VM, i tillegg til ungdoms-OL?

– Han er aktuell, men uttaket blir først gjort etter de tre siste mønstringsrennene på Hovden om tre uker, svarer Anders Byström.

Alderen kan avgjøre

Med to tredjeplasser burde Hegdal på et vis ligge meget godt an i kampen om en tur til junior-VM i Romania. Men uttaket er ikke ren matematikk.

– De som er andreårsjuniorer skal være klart bedre enn de som er ett og to år eldre. Det står i uttakskriteriene, sier Byström.

Hegdal vil ikke være med på de siste uttaksrennene. Når de arrangeres, er han på Lillehammer og deltar i ungdoms-OL. Resultatene der har ingen betydning for uttaket, ifølge Bystrøm.

Alene i tet

SVGS-eleven gikk mot opptil to år eldre konkurrenter, men var ikke akkurat beskjeden i helga. Søndag angrep og angrep han og var i perioder alene i tet i det 20 kilometer lange fellesstartløpet med 10 kilometer i hver stilart.

– Jeg ble glidd inn igjen alle ganger. Jeg burde nok heller ha holdt meg sammen med de andre og ikke brukt krefter på å gå ifra. Jeg var offensiv tidligere i konkurransen, forteller Vebjørn Hegdal.

Kuldeproblem

Hegdal var absolutt ventet i toppen, men på det første av de tre mønstringsrennene foran junior-VM i Nannestad, brøt han etter omtrent 8,5 av 10 kilometer.

Kulden med ned mot 15 minus og høy luftfuktighet, gjorde at kroppen hans ikke spilte på lag.

Dagen etter var det omtrent 10 grader varmere, og kroppen var igjen i toppslag. Hegdal ble nummer tre på sprinten. Hadde han ikke den ene staven i en av skiene i innspurten, kunne det ha blitt seier.

Christoffersen må slå til

Runar-løperen Stian Christoffersen har vært mer forkjølet enn frisk den siste knappe måneden. Han var verken med på norgescupstarten eller i helga.

 

– Han er syk, men med ekstreme prestasjoner er det mulig å slå seg inn på laget under de siste mønstringsrennene om tre uker, sier juniorlandslagstrener Anders Byström.

I fjor kvalifiserte Runar- løperen seg nesten til junior-VM.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.