Disse karene svikter aldri Kodalmila: – Man må bare stille!

VETERANER: Steinar Wegger (t.v.) og Roar L. Johansen har mange minner fra Kodalmila. Begge har løpt det lokale løpet 39 ganger.

VETERANER: Steinar Wegger (t.v.) og Roar L. Johansen har mange minner fra Kodalmila. Begge har løpt det lokale løpet 39 ganger. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

De har deltatt på samtlige utgaver av Kodalmila. Førstkommende lørdag stiller Roar L. Johansen og Steinar Wegger på startstreken for 40. gang.

DEL

Sammen med Vidar Barth, Odd Lars Bredal og Oddvar Bruen, er duoen alene om å ha deltatt på Kodalmila 39 ganger.

– Når de gidder å arrangere det, synes jeg det er hyggelig å kunne stille opp. Vi fem kjenner hverandre godt nå, og det er veldig ålreit. Det er greit å ha en liten målsetting, sier Wegger.

Til tross for at han har rukket å fylle 78 år, har han løpt samtlige utgaver under timen.

– Jeg bryr meg ikke mye om tida lenger, men jeg er veldig fornøyd hvis jeg klarer under timen. Det har holdt foreløpig, men nå begynner det å bli vanskeligere. Jeg husker vi i starten var en gjeng som konkurrerte innbyrdes, men etter hvert har det blitt mindre og mindre av det, sier han.

LES OGSÅ: Hør Terje Liverød om seg selv, SF og norsk fotball

– Må bare stille

Roar L. Johansen husker fortsatt sin første Kodalmil.

– Jeg husker første gangen jeg var med. Jeg hadde spilt litt fotball men hadde aldri i mitt liv jogga før. Kona var med i komiteen som startet løpet, og så hadde jeg en svoger som jobbet på skofabrikken i Sandefjord. Jeg husker fortsatt at fikk noen blå National spasersko av han. De hadde beinharde såler!

72-åringen har hatt litt trøbbel med helsa de siste årene, men gir seg ikke av den grunn.

– Første gangen jeg slet, smalt det skikkelig ved Kodal kirke, og det var så vidt jeg kom rundt. Så fikk jeg behandling og året etter kom jeg bort til det ene lokalet her borte og så faktisk ikke de hvite stripene derfra og inn. Nå har jeg fått operasjon, men jeg greier ikke å la være å delta. De første gangene jeg ikke kunne være med på Gråtassen heller, var jeg ikke god. Jeg tålte ikke å se på det. Man må bare stille på de lokale løpene!

LES OGSÅ: Runar-spillerne ville ha Ruud, men ble ikke hørt

(Saken fortsetter under bildet)

ARRANGØRER: Gunn Lisbeth Nilsen (f.v.), Gerd L. Haugen, Tove Anita Tveitan, Ida Marie Tveitan,Trond Stensholt, Ingjerd Frøysnes og Kaja Lunde.

ARRANGØRER: Gunn Lisbeth Nilsen (f.v.), Gerd L. Haugen, Tove Anita Tveitan, Ida Marie Tveitan,Trond Stensholt, Ingjerd Frøysnes og Kaja Lunde. Foto:

Hedrer bærebjelken

I anledning 40-årsjubileet, slår arrangementskomiteen virkelig på stortromma. Blant annet er en 40 meter lang kake bestilt fra Baker Halvorsen og det skal gjøres litt stas på de fem veteranene som alltid deltar.

Men først og fremst skal Stener Speilberg hedres – mannen som i 1978 startet Kodalmila, og som gikk bort noen dager før fjorårets utgave.

Årets løp er derfor kalt Stener Speilbergs minneløp.

– Jeg husker Stener trodde kona mi var gal da hun spurte hva de skulle gjøre når de kom til 10 år. Det kom jo aldri til å gå, men nå har det faktisk gått 40 år. Det er litt rart å tenke på, sier Johansen. 

– Han var bærebjelken. Vi har lært alt av ham og savner at han står i mål og tar imot alle. Det var bare én Stener. Det er ingen som kan måle seg med han, sier Ingjerd Frøysnes i Kodal idrettslag.

Kortere terrengløp

Hun sier de er i rute til årets løp. Mandag kveld var det 73 påmeldte, men idrettslaget tror de skal runde 100 før løpsstart. Det blir mange gavepremier og den klassen med prosentvis flest deltakende elever får pizza.

40–45 funksjonærer skal sørge for at alt går som smurt i trafikken.

– Trafikantene blir mer og mer utålmodige, og har ikke tid til å vente, så vi trenger strenge løypevakter. Det er viktig å ha litt bestemte, voksne vakter.

Nytt av året, er at 8.8-kilometeren er satt ned til fem kilometer.

– Den ble litt for hard, så det var derfor vi tok det valget, sier Frøysnes og tilføyer:

– Vi er alltid optimister og ønsker både små og store hjertelig velkommen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags