Magne har en plan, men den røper han ikke, sier manager Endre Balteskard i en melding natt til tirsdag.

Etter en etappe med en av de beste etappetidene, hvilte Magne fire timer i natt før han satte kursen for Kirkenes. Der var han framme på morgenkvisten. Han hadde da kjørt seg opp blant topp 15, på plassen bak Lars Monsen.

Så langt er drøyt 46 mil tilbakelagt i det 1.100 kilometer lange hundeløpet som i år også har VM-status.

Mest unge hunder

I år kjører Magne med et ungt spann, de fleste er unghunder på to-tre år.

  Alt i alt mener han at spannet er meget bra, sier Balteskard.

Sandefjordingen har lånt tre hunder i ukene før løpet, litt bingo med manglende løpsrutine, ifølge kameraten.

Løperne starter med 14 hunder. Så langt har Magne måttet ta ut én.

Lederhunden Tormod (9) er med som bautaen i spannet, sier Balteskard.

Tormod var også avgjørende da Magne kjørte inn til sjette- og sjuendeplass i 2012 og 2013 - men årets løp er trolig det siste for Magnes trofaste lederhund. Nå venter roligere dager med fiskestanga for sandefjordingens firbente venn.

Vær og vind spiller inn

Det blir spennende å følge med videre. Vær og vind spiller en rolle sammen med føret. Kjøring og hvile må dermed tas ut med tanke på dette, sier manageren.

Han forteller at Magne tok ut den obligatoriske 16-timershvilen på et tidligere sjekkpunkt i løpet enn mange av kjørerne i front. Dermed var hundene mer uthvilte før mandagens og nattens etapper.

Ladet opp med skreifiske

Balteskard forteller at sandefjordingen siste uka før løpet ladet opp i Alta.

Vi ladet opp med treningsturer med hundene og selvfølgelig isfiske og skreifiske. Dette er faktorer som hjelper Magne til å slippe det han kaller «Styggen på ryggen» i den litt nervøse tida før start, sier kameraten.

Mens mange av de andre kjørerne i et av verdens hardeste hundeløp er hardt sponset fra næringslivet, har en kameratgjeng i Sandefjord, sammen med Endre Balteskard i Alta, gjort det mulig at 38-åringen igjen kan stille i dette hundeløpet. Blant annet har kameratene sponset startkontingenten.

Slik takker Magne sine trofaste venner i Meiteforeningen Meitas i denne filmsnutten: