– Jeg ønsket mer ansvar i Runar for å fortsette, men fikk ikke det da trenerkabalen allerede var lagt. Det har jeg selvsagt forståelse for. Men for meg er det ikke motiverende nok å «bare» være en spiller i 1. divisjon. Jeg har 12 år som utenlandsproff bak meg og nærmere 200 landskamper, så kompetansen er der. Jeg vil gjerne bruke den opp mot et lag, forteller han.

Løke ville gjerne hatt ansvar for den fysiske treningen i tillegg til å spille selv.

Sånn ble det ikke i denne omgang, og han har lagt håndballen på hylla. Kanskje hentes den fram igjen.

LES OGSÅ: Løke fikk sparken etter julebord-oppførsel

Reiser ikke utenlands

– Jeg har håndballen «i kroppen» og om det passer seg sånn ved en senere anledning kan jeg gjerne hjelpe Runar - eller en annen klubb. Jeg føler jeg har mer i å bidra med, sier han.

Foran årets sesong har han fått tilbud om å spille i Tyskland. Det var uaktuelt.

 

– Vi ønsket oss hjem til Sandefjord, har bygd hus og fått jobb, så jeg drar ikke utenlands igjen, sier han.

LES OGSÅ: Løke har ikke signert ny kontrakt: – Ønsker større ansvar i klubben

Mye løping

Løke vil fortsatt bli å finne i Runarhallen, men da som håndballpappa. Ellers handler mye av fritiden om hans andre lidenskap: løping.

Til helgen er han klar for Oslo Maraton hvor han skal delta i trippelen. Konkurransen åpnes med en maraton. Deretter skal han løpe halvmaraton og til slutt én mil. Alt på samme dag.

– Løpingen stimulerer konkurranseinnstinktet mitt og jeg får utfordret kroppen uten at det krever all verdens økonomisk. Denne sesongen har vært en stor opptur løpsmessig, sier Løke.