Gå til sidens hovedinnhold

– Vanskelig å finne gode idrettsledere hvis man bare kan rekruttere avholdsfolk og helgener

Artikkelen er over 3 år gammel

Ole Gustav Gjekstad lar seg ikke irritere over at flere idrettstopper har drukket alkohol for tusenvis av kroner på fellesskapets regning. Den tidligere Larvik-treneren mener saken er dratt helt ut av proporsjoner.

Etter at Norges idrettsforbund snudde, og bestemte seg for å gi innsyn i tusenvis av bilag, har det blant annet kommet frem at forbundet brukte 240.000 kroner på mat og alkohol på samme restaurant under London-OL.

Flere andre bilag viser også store utgifter på alkohol og svindyre middager, noe forbundet har fått massiv kritikk for de siste dagene.

VG-kommentator Leif Welhaven kaller blant annet reiseregningene «Et direkte hån mot grasrota» og torsdag formiddag innrømmet idrettspresident Tom Tvedt at flere av eksemplene som har kommet frem er voldsomme.

Men å beklage, ville han ikke.

– Nei, i utgangspunktet har jeg vært opptatt av, sammen med idrettsstyret, at vi må snu dette. Det er det jeg er opptatt av nå, sier Tvedt ifølge TV2.

– Klarer ikke hisse meg opp

En som ikke lar seg sjokkere, er Ole Gustav Gjekstad. Den tidligere landslagsspilleren, og norsk kvinnehåndball mestvinnende trener, mener saken er «storm i et vannglass».

Dette skrev den tidligere håndballtreneren på Facebook:

– Tenk det, noen idrettsledere drikker vin og spanderer til og med på sponsorene sine. Jeg klarer ikke å hisse meg opp et sekund over det. Det er sikkert noen barregninger som ikke er kloke, men ellers er dette storm i et vannglass. Det kommer til å bli vanskelig å finne gode idrettsledere hvis vi bare kan rekruttere fra gruppene avholdsfolk og helgener. Og før du drar vaffelkortet; pengene kommer fra tippemidler!

LES OGSÅ: Var med på bortetur for første gang: – Ubehagelig

– Dratt helt ut av proporsjoner

Til Sandefjords Blad utdyper Gjekstad innlegget sitt:

– Det finnes selvfølgelig noen dumme avgjørelser der, men jeg synes dimensjonene blir helt feil. Holmenkollen ble vel 900 millioner kroner dyrere enn planlagt. For meg er det en skandale. Men dimensjonene på dette blir altfor store. Idrettsforbundet har hatt en helt elendig mediehåndtering av saken, men jeg synes saken har blitt dratt helt ut av proporsjoner. Mye av dette er faktisk ikke spesielt oppsiktsvekkende, sier Gjekstad og tilføyer:

– Det er ikke så vanskelig å forstå at et idrettsforbund bedriver sponsorpleie. Dette har blitt blåst opp. Det er ganske enkelt å sette dugnadsarbeidere i klubber opp mot dette, men jeg er selv frivillig, og lar meg ikke hisse opp av at noen drikker vin. Det er definitivt gjort noen teite ting, men likevel synes jeg ikke det fortjener de dimensjonene det har fått nå.

Kommentarer til denne saken