Slik skal de løse trafikkproblematikken til helgen

RUNDKJØRINGEN VED HEGNAVEIEN: Trafikken sto stille fra flere retninger søndag. Foto: Paal Even Nygaard

RUNDKJØRINGEN VED HEGNAVEIEN: Trafikken sto stille fra flere retninger søndag. Foto: Paal Even Nygaard

Artikkelen er over 2 år gammel

NM-arrangørene tar søndagens trafikkaos på alvor. Til helgen blir det flere skilt, vakter og endringer i flere av de mest trafikkerte områdene.

DEL

Mens den sportslige delen av arrangementet gikk som smurt, oppsto det lange køer og trafikkork like utenfor løypene under åpningsdagen av sykkel-NM søndag.

Arrangørene tok selvkritikk for trafikkaoset, og mandag kveld ble NMs første dag evaluert sammen med Statens vegvesen, kommunen og politiet.

Sammen har de kommet frem til flere tiltak som skal sørge for at det samme kaoset ikke oppstår førstkommende søndag – når Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og resten av den norske sykkeleliten skal gjøre opp om NM-gullet i hvalfangerbyen.

– Målet vårt er å unngå den samme problemstillingen som vi hadde sist søndag. Vi håper det kommer tusenvis av mennesker til byen, men den trafikale biten er vi nå mye mer forberedt på, lover arrangementsansvarlig Anders Besvold Hansen.

LES OGSÅ: Tar selvkritikk etter trafikkaoset: – Vi er fryktelig lei oss for det som skjedde

Her er endringene

Han forteller at mandagens evalueringsmøte var planlagt før søndagens ritt. Grunnet trafikkaoset ble imidlertid store deler av tiden brukt til å diskutere trafikkavvikling. 

Ikke minst hvordan denne kan forbedres – spesielt i Kilen og Hegna-området, der det var mest kaotisk i helgen.

Blant endringene som kommer førstkommende søndag, er derfor følgende:

  • Gulblink i lyskrysset Strandpromenaden/Sandefjordsveien.

– Dette fikk vi aktivert litt godt utpå søndagen, og da så vi hvilken effekt det hadde. I tillegg vil vi ha mobile vakter som har som ansvar å vurdere trafikkutviklingen, slik at vi kan ta ut eventuelle antydninger til propper. En av tingene som blir vurdert underveis er manuell dirigering fra politiet, forteller Besvold Hansen.

  • Omlegging av rundkjøringen «Nilsesvingen» (Med avkjøring til Ringveien/Gokstadveien/Heimdalveien/Helgerødveien). Til søndag kan man kjøre både fra Hegna (Heimdalveien) og mot Helgerød (Helgerødveien) og vice versa. Den indre delen av rundkjøringen vil bli åpnet opp for dem som skal fra Helgerød og mot Hegna. Ringveien og Gokstadveien forblir stengt.

– Rundkjøringen er såpass bred at vi deler den i to, med ett felt for biler og ett for syklister. Det vil også bli informert tydeligere om at Ringveien og Gokstadveien er stengt. Vi kommer også til å skilte tydeligere for dem som prøver å kjøre over Kamper Bas eller Preståsen. Problematikken forsterkes når folk må snu og prøver kreative løsninger, mener arrangementssjefen. 

(Saken fortsetter under bildet)

MYE TRAFIKK: Det var trafikkork i sentrum søndag. Arrangementsansvarlig Anders Besvold Hansen var overrasket over hvor mange som ikke hadde fått med seg at det var sykkel-NM i byen. Nå har NM-arrangørene i samarbeid med kommune, politi og veivesen kommet frem til noen endringer som skal sørge for forbedring førstkommende søndag.

MYE TRAFIKK: Det var trafikkork i sentrum søndag. Arrangementsansvarlig Anders Besvold Hansen var overrasket over hvor mange som ikke hadde fått med seg at det var sykkel-NM i byen. Nå har NM-arrangørene i samarbeid med kommune, politi og veivesen kommet frem til noen endringer som skal sørge for forbedring førstkommende søndag. Foto:

  • Bedre skilting – både for å kunne informere bilister som ikke er kjent i Sandefjord, men også for å informere de lokalkjente som i helgen benyttet seg av snarveier som ikke lot seg gjøre å bruke – for eksempel nevnte Kamper Bas.

– Vi skal få opp noen gode skilt som forklarer i klartekst E18 nord og E18 sør. Det blir store og tydelige skilt, både for dem som kommer fra Østerøya og Vesterøya. Det blir ikke levnet noen tvil om hvor man kan kjøre, understreker Besvold Hansen.

  • Det vil utplasseres vakter som informerer om omkjøringsveier ved antydning til kø/propp.

– Vi har cirka 100 vakter i sving som har med rittet å gjøre. I tillegg kjører vi på med noen flere som har som ansvarsområde å informere. Vi hadde en positiv erfaring med det på søndag, sier Besvold Hansen.

LES OGSÅ: Nei, dette er ikke et lagbilde – men en seierspall

(Saken fortsetter under kartet)

STENGTE VEIER: Fellesstart landevei. Vær obs på stengte veier 24. juni fra kl. 06.00-18.30. Oppdatert informasjon om hvor man kan kjøre finnes på sykkelnm2018.no under «publikum».

STENGTE VEIER: Fellesstart landevei. Vær obs på stengte veier 24. juni fra kl. 06.00-18.30. Oppdatert informasjon om hvor man kan kjøre finnes på sykkelnm2018.no under «publikum».

– Sikkerhet i høysete

På søndag sluste de trafikken på halvparten av den nye delen av Ringveien inn i «Nilsesvingen». Det kommer IKKE arrangørene til å gjøre førstkommende søndag.

– Det vil si at de som kommer fra Kråkås, Unneberg eller Vollaneveien må komme seg ut av byen gjennom Unneberg og Råstad. Det at vi slapp de inn i rundkjøringen var en medvirkende årsak til kaos i helgen, mener Besvold Hansen.

LES OGSÅ: Disse gjerdene fikk familiefaren til å reagere: – Frykter at barna mine kan spidde seg på dem

Han understreker at sikkerheten står i høysete.

– Det er sikkerhet, sikkerhet og sikkerhet som gjelder. Både for deltakere, publikum og omgivelsene. Nå har vi dratt den erfaringen vi gjorde om søndagen, og er ganske klare på at kombinasjonen med informasjon gjennom skilt og de nevnte endringene, vil føre til at vi unngår å havne i tilsvarende kaotiske tilstander som sist, sier Besvold Hansen.

HER KAN DU KJØRE OG IKKE KJØRE PÅ SØNDAG:

INFO: Løypebeskrivelse Fellesstart søndag 24. juni – Kvinner og menn senior

Start kvinner 08.45 – estimert målgang 12.30
Start menn 13.00 – estimert målgang 18.30
Start og mål vil være i Byparken. Ruta går opp Jernbanealleen, Stockfleths gate, Landstads monument, Dølebakken, Sandarveien, Moveien, Mokollveien, Midtåsveien, Ringveien, Moveien, Natvallveien, Kodalveien, Hotvedtveien, Raveien, Bottensletta, Linglemveien, Haslebakken, Vollane, Gokstadveien, Landstads monument, Museumsgate, Hvalfangergata, Jernbanealleen

SENTRUM: (Landstadsplass – Museumsgata – Thor Dahls gate, Jernbanealleen, Stockfletsgate – Landstadplass):
STENGT – INGEN INN/UTKJØRING MELLOM 06.00 – 19.00.
ÅPNES KUN FOR NØDSITUASJONER.
ÅSENOMRÅDET/ÅSLYPARKEN
Alle utkjøringer mot trase er stengt.
Utkjøring: Nordover i åsen.
Til: Toppen av Dølebakken, via Mølleråsveien, Trudvangveien og så nordover, Frøyas vei…. Videre kommer man bort til Mosserødveien og kan kjøre denne nordover til gamle Ravei, mot Sandefjordsveien.
Videre: Mosserødveien nordover til gamle Ravei, mot Sandefjordsveien.
SAMME VEI BENYTTES VED RETUR.
MOSSERØD (syd for Ringveien)
Kometveien mot Ringveien er stengt.
Utkjøring: Sluse i Plutosvei/Ringveien.
Til: Jupiters vei. Videre kommer man til Mosserødveien, som kan kan kjøre nordover til gamle Ravei, mot Sandefjordsveien.
INGEN MULIGHET FOR Å KOMME TILBAKE MED BIL FØR ETTER RITTET ER FERDIG. (CA. KL. 18.30) – VENTETID MÅ PÅREGNES.
MOSSERØD (nord for Ringveien)
Venusveien mot Ringveien og Jupitersvei mot Ringveien er stengt.
Ut/innkjøring: Via Mosserødveien. Denne kan man kjøre nordover til Gamle Ravei, mot Sandefjordsveien.
SAMME VEI BENYTTES VED RETUR.
MOVEIEN/HAUKERØD/KLAVENES/NATTVALL
ALLE MED DIREKTE UTKJØRING ER STENGT INNE HELE DAGEN – FLYTT EVENTUELT BILEN DAGEN FØR:
Jarleveien øst er stengt: Ut/innkjøring via Lasken/Bugården
Innlaget A vest er stengt: Inn/Utkjøring mot Raveien
Klavenesveien øst er stengt: Inn/Utkjøring mot Lasken
Nattvallveien – stengt hele dagen.
I HAUKERØDKRYSSET SLUSES TRAFIKK FRA ØST/VEST/ØST HELE DAGEN MELLOM RUNDENE.
KODALVEIEN/HOTVEDTVEIEN/RAVEIEN
ALLE MED DIREKTE UTKJØRING ER STENGT INNE HELE DAGEN – FLYTT EVENTUELT BILEN DAGEN FØR.
RAVEIEN/BOTTENVEIEN
Stengt mellom Hotvedtveien og Bottenveien. Hele Bottenveien er stengt.
ALLE MED DIREKTE UTKJØRING ER STENGT INNE FRA 06.00 TIL CA 18.15. DET HENSTILLES TIL Å FLYTTE BILEN DAGEN FØR.ÅBOL/HOVLAND/ÅLIVEIEN/PINAVEIEN
Åbol/Beiteveien: Inngang nord er stengt, men utgang sluse i syd.
Utkjøring: Sluse i syd (Åbolveien/Lingelemveien), videre til Trollveien og krysset Mosserødveien/Ringveien. Der kan man ta Mosserødveien nordover til Gamle Ravei, mot Sandefjordsveien.
Hovlandveien: Inngang syd er stengt, men utgang gjennom sluse i nord.
Utkjøring: Sluse i nord (Hovlandveien/Lingelemveien), før man kan ta Trollveien videre til krysset Mosserødveien/Ringveien. Der kan man ta Mosserødveien nordover til Gamle Ravei, mot Sandefjordsveien.
Åliveien: Utkjøring gjennom sluse i Åliveien/Lingelemveien, før man kan ta Trollveien videre til krysset Mosserødveien/Ringveien. Der kan man ta Mosserødveien nordover til Gamle Ravei, mot Sandefjordsveien.
Pinaveien: Inngang nord er stengt, men utgang i syd gjennom sluse (Pinaveien/Ringveien). Videre kan man kjøre Frøyas vei videre til Dølebakken til Lingelemkrysset, og ta Mosserødveien nordover til Gamle Ravei, mot Sandefjordsveien.
INGEN MULIGHET FOR Å KOMME TILBAKE MED BIL FØR ETTER RITTET ER FERDIG (CA. KL.18.30.)
HASLEÅSEN
Dråkås/Brentås: Drakåsveien er stengt.
Ut/Innkjøring: Sluse i syd (Brentåsveien/Ringveien). Videre kan man kjøre Frøyas vei videre til Dølebakken til Lingelemkrysset, og ta Mosserødveien nordover til Gamle Ravei, mot Sandefjordsveien.
DENNE SLUSEN ER ÅPEN BEGGE RETNINGER – VENTETID MÅ PÅREGNES.
LØNNEVEIEN/KRÅKÅS/VOLLANE
Lønneveien: Utkjøring vest er stengt. Utkjøring via Kråkås til Råstadveien. Videre kjører man Unneberg, Råstad og Fevang.
BOM ER ÅPEN Kråkåsveien/Ringveien.
Vollane: Undergang mot nord er åpen.
VESTSIDEN AV RINGVEIEN/BOKEVEIEN/NEDRE HASLE VEI/NEDRE GOKSTADVEIAlle utkjøringer mot Ringveien er stengt.
Utkjøring: Syd via Einerveien der bommen er åpen. Videre kjører man Breidablikkveien opp til Frøyasvei, videre til Dølebakken, så Lingelemkrysset, videre til krysset Mosserødveien/Ringveien. Deretter nordover til gamle Ravei, mot Sandefjordsveien.
GOKSTAD/KAMPER BAS/ PRESTÅSEN
Alle utkjøringer mot Gokstadveien er stengt.
Utkjøring: Sydover mot Breili, til Kilen. Videre kan man kjøre til Vesterøya, Østerøya eller sentrum, og mot E18 via Sandefjordsveien.
SAMME VEI BENYTTES VED RETUR

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags