(Østlands-Posten)

Larvik OK er stort sett begunstiget med flott vær på sitt tradisjonelle åpningsstevne, men løpsleder, Per Olav Gulbrandsen, lot seg like mye imponere av deltakerantallet.

– Rett og slett fabelaktig, slår Mr. Orientering fast.

– Vi hadde et lite vorspiel i kveldsmørket i går, hvor ca. 50 tøffinger fikk testet denne o-formen, legger Per Olav til.

Les også: Må Tine Stange stå i mål for LHK i kveldens avgjørende seriekamp?

Les også: Singh tomålsscorer i Fram-debuten

Ujålete

Vi har skrevet det før, ja nesten opp i mente, for ingen idrettsgren, som vi kjenner til, kan matche den venne- og familieidyllen som slår rot når o-folket samles til dyst.

Den stiller andre sportsgrener totalt i skyggen, og symbiose-effekten er til å ta og føle på. Vi lot Per Olav få streif i våre tanker, og det returnerte smilet ble som et fasitsvar med to streker under.

Fjas og jåleri er også fraværende i dette miljøet, for her er det kort og greit å få på seg klubbtrøya, orientere seg litt på løpskartet og det viktigste; få på seg løpsbrikken, og at den virker etter vinterdvalen.

Les også: Reagerer sterkt på tilgrising av skateparken

Les også: De har vært i Larvik i kun ett år - nå går de inn og sponser LHK

Variert terreng

Det var i området fra «Larvik Løk», sørover, ut mot havet, så noen lureposter på hjemveien, før man virkelig fikk strekt ut beina opp mot Brunvall Gård.

– Dere får det virkelig til, smeller vinneren av den gjeveste klassen ((H 21), Bjørn Ekeberg (28), Tyrving, til med, som et lite understatement, mens han skuler litt fult til Gulbrandsen.

Og, for å gjøre det klart, Ekeberg er ikke akkurat noen novise i o-miljøet.

– Nei, legger han til; hadde man ikke det rette fokus her, kunne man fort ha havnet i ulykken.

– Noen utfordringer må jo dere også ha, gliser Per Olav, og via et fargerikt kart, ser vi at her var det både svaberg, myr, koller og mye annet å «kose» seg med.

Les også: Halsen måtte score 15 mål for å vinne

Les også: Alma valgte Storhamar – og brakk nesa

Alle aldre

Ekeberg henviste vår gamle storløper fra Larvik, men som nå konkurrerer for Halden, Øyvind Helgerud, til 2. plass i klassen.

I den yngste jenteklassen (11-12), ble det dobbeltseier til arrangørklubben med Serine Kierulf på 1. plass, tett fulgt av Pernille Zagar.

Vi tar også med at Liv Schjerven, Lardal OL, vant klassen D40, og at Anne Lise Saga, Kjose stakk av med seieren i D60, var vel heller ingen stor bombe. Vi lot oss også villig imponere at det i H65, H70, H75 og H80 totalt stilte hele 50 utøvere til start.

Vestfold 2-dagers ble avsluttet med løp fra Langeby camping i Sandefjord søndag.