Gå til sidens hovedinnhold

Satte deltakerrekord: Orienterte seg gjennom sentrum

Artikkelen er over 4 år gammel

Ny deltakerrekord og bra vær skapte godstemning på Bytunet onsdag kveld. – Skikkelig moro, sier førstegangs deltaker Hjørdis Waldenstrøm.

Waldenstrøm og venninna, Elisabeth Roligheten, hadde tatt turen fra Larvik for å være med på det spesielle orienteringsløpet.

Og de to venninnene var ikke alene. Med 150 påmeldte satte Sandefjord Orienteringsklubb ny rekord for sitt årlige Sandefjord Christmas City Race.

Fra 20 klubber

– Folk kommer helt fra Oslo for å være med på dette, for det finnes ikke så mange løp av dette slaget, forteller løpsleder Per Erik Larsen.

Vi møter ham på kafeen Bare Beppe på Bytunet. På plassen utenfor er det start og mål. Inne har klubben alliert seg med kafeen om å ha base. Og det passet bra denne kalde førjulskvelden.

Sandefjord var først ute i landet med å arrangere et slikt byløp. Løpet ligner veldig på et sprintløp, men har løyper som er lengre. Lengste løype var faktisk hele 7,7 kilometer i luftlinje (o-løpere måler alltid distansen i luftlinje). Her var det løyper i alle vanskelighetsgrader, fra nybegynner til viderekomne.

Deltakerne kom fra hele 20 ulike o-klubber.

Bildeserie

O-løp i sentrum

Les også: Har tid til å løpe bra

Nybegynnerfeil

De to venninnene vi møtte, løp nybegynnerløypa på 1,9 kilometer og var veldig fornøyde. De har litt kjennskap til orientering fra tidligere av, men å løpe i mørket var en ny erfaring.

– Jeg gjorde en nybegynnerfeil og gikk ganske fort tom for batteri i hodelykta, forteller Elisabeth Roligheten. Men i byens opplyste gater var ikke det et stort problem.

Flere for hvert år

Sandefjord Christmas City Race har blitt arrangert fem år nå. Dette var det første i sitt slag i Norge. Nå finnes det også slike løp i Porsgrunn og Trondheim.

De tre beste i hver klasse fikk premie som sto i stil med årstiden: marsipangris. Det samme fikk deltakerne i nybegynnerklassen.

År

Ant. deltakere

2012

50

2013

80

2014

100

2015

140

2016

150

Les også: Signe tør å være god

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.