Sammen med resten av det norske laget var Ankersen på plass i Madona i Latvia i helgen. Der sto både supersprint motbakke, 7,5 kilometer klassisk motbakke og 15 kilometer fristil jaktstart på konkurranseprogrammet.

Under verdenscuprennet forrige måned var Ankersen uheldig med utstyret. Han knakk piggene på begge stavene i sprinten, og måtte gå en del av veien uten staver. Han havnet til slutt på 10. plass på resultatlista. Videre var han litt småsyk under Blinkfestivalen for et par uker siden, noe som gjorde at han røk ut i kvartfinalen.

LES OGSÅ: Runar-løper måler krefter med Klæbo i Kollen

I helgen gikk det derimot mye bedre. Sandefjordingen imponerte nemlig stort i verdenscuprennet i Latvia. Først ble han nummer to i prologen. Så vant han sin kvartfinale. Deretter ble han nummer to i semifinalen, før han endte opp med bronse i selve finalen, bak Emanuel Becchis og Ragnar Bragvin Andresen.

– Det er første gang jeg havner på pallen i verdenscupen, så jeg er veldig fornøyd. Pallplassen betyr at jeg har blitt bedre, og at jeg har tatt noen steg i riktig retning, oppsummerer Ankersen.

– Jeg har trent sprintrettet den siste tida, og sprintformen min på rulleski er god, legger han til.

25-åringen får nå et par dager konkurransefri, før han skal i ilden igjen senere denne uka. Torsdag går startskuddet for Toppidrettsveka i Trondheim og Aure, og Ankersen har målet klart:

– Det blir fire løp under Toppidrettsveka, og det er sprinten jeg satser mot. Målet mitt er å gjøre det bra på sprinten, avslutter sandefjordingen, som representerer Runar.