24-16-tapet i Østfold var nok ikke svaret Nøstdahl og trener Johan Zanotti ønsket seg etter en lang pause fra seriespill.

– Vi slutter å spille og tar ikke fighten. Halden viser en mye bedre innstilling enn oss, sier Runar-trener Johan Zanotti.

Han hadde nettopp sett sine gutter tape med åtte mål mot en nedrykksrival. Etter å ha hengt med lenge, ble de hvite løpt i senk av sultne Halden-spillere etter hvilen.
Kantspiller Stian Nøstdahl var også langt nede etter det som var sesongens 11. tap.

– Det vi gjør i andre omgang er begredelig. Det er nesten like ille som vi var i tapet mot Lillestrøm. Vi gjør en grei første omgang, men etter pause faller vi sammen, sier Nøstdahl.
 

Runar under streken

Offensivt var søndagens kamp en trist sorti for de hvitkledde, og kvelden ble ikke bedre av at stort sett alle av Runars rivaler sikret poeng.

Med 16 seriekamper spilt, ser tabellen skummel ut for Runar. Halden er ett av lagene som kjemper i bunnen av tabellen sammen med dem, men med søndagens topoenger rykker de fra på tabellen. At Stord også vant søndag gjør at Runar nå er plassert under nedrykksstreken, under Stord, kun med Lillestrøm bak seg.

– Vi har ikke flere blemmer å gå på. Vi må begynne å plukke poeng. Vi har ikke så god tid igjen av sesongen, men vi må stå sammen, sier Nøstdahl.
 

Marerittstart for Runar

Runar fikk en tung åpning på oppgjøret i Østfold. Det kunne se ut som spillerne fortsatt var i feriemodus i innledningen i Remmenhallen.

Drøyt 10 minutter tok det før Runar fikk høre nettsus. Da hadde allerede Johan Zanotti bedt om en timeout. Den så ut til å vekke Runar-mannskapet, som fort knappet inn Haldens ledelse. Da de to lagene gikk til pause, var stillingen 11–11.

Historien gjentok seg etter hvilen. Halden styrte fra start, og Runar-treneren så seg nødt til å ta en tidlig timeout. Den så ikke ut til å ha stor effekt. Runar fortsatte der de slapp, og de ble regelrett utspilt av et godt hjemmelag. I løpet av drøyt 20 minutter hadde 11–11 blitt til 20–12 til vertene. Noe bedre ble det i sluttminuttene, men gjestene fra Sandefjord var aldri nære å ta med seg poeng fra Østfold. Da dommeren blåste av for full tid sto det 24–16 til Halden.

Kampfakta:
 

Halden–Runar 24-16 (11-11).

Remmenhallen.
Tilskuere: 323.
Runar: Robin Hallberg, Karsten Skinnarland Enoksen, Sebastian Hytten, Snorre Grading, Andreas Arman 7, Sindre Trevland Grini, Peter Nielsen, Stian Nøstdahl 2, Mathias Risøy, Markus Hagelin, Sebastian Lindell 3, Herman Gjekstad, Petar Zujovic, Victor Skillhammer 1 og André Christiansen 3.
Toppscorer Halden: Rasmus Carlsen 9.
Utvisninger: Halden: 6x2 minutter. Runar: 3x2 minutter.