SF best i det meste

Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Sandefjord Fotball vant 1-0 over Kongsvinger i søndagens hjemmekamp.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Fram til scoringen hadde det vært et sjansefattig oppgjør.

Etter 33 minutters spill var Tijan Jaiteh på rett sted til rett tid etter en klarering i Kongsvinger-forsvaret. Fra drøyt 25 meter fikk Jaiteh drømmetreff, og satte ballen kontant i nettet bak en sjanseløs KIL-keeper.

Bare noen minutter senere måtte Peter Magnusson si takk for seg etter å ha blitt skadet i et taklingsforsøk.

Før han forlot banen ble han "belønnet" med gult kort av kampens dommer. Inn på hans plass kom Christer Reppesgård Hansen.

Sandefjord Fotball hadde i realiteten full kontroll fra begynnelse til slutt mot et skaderammet Kongsvinger-mannskap.

Kampen vil aldri få plass i noen historiebøker for sine mange og store sjanser. SF dominerte banespillet, og skapte enkelte gode muligheter.

Jaitehs scoring etter 33 minutter av første omgang, skulle vise seg å bli kampens eneste.

Til tross for få sjanser, var SF langt nærmere 2-0 enn Kongsvinger var en utligning.

20 minutter før full  tid fikk Jo Sondre Aas en gyllen mulighet til å øke ledelsen, men en KIL-keeper i full strekk fikk slått det gode skuddet til corner.

Dette skrev vi før kampen:

SF-kaptein Kristian Brix tror sesongens første hjemmeseier kommer mot Kongsvinger i kveld.

Etter at SF tapte 1-2 mot Sarposborg og spilte uavgjort 1-1 mot Start i de to første hjemmekampene, er Brix utålmodig etter å vise hjemmepublikum at SF også kan vinne på Komplett.no Arena.

– Vi har uavgjort og tap. Nå må vi ta en seier. Vi har spilt for mye uavgjort. Vi må klare å bikke slike kamper til vår fordel, sier han.

– Alle kan slå alle

Kveldens kamp mot Tom Nordlies mannskap blir SFs tredje hjemmemøte denne sesongen mot et antatt topplag. Kristian Brix ser ikke det som noe hinder for jakten på tre poeng.

Les også: Har blitt voksen kaptein

– Adeccoligaen er rar. Alle kan slå alle, og vi så jo at HamKam som vi slo 3-0 i serieåpningen banket Kongsvinger 3-0 i forrige serierunde. Det gjorde de på Gjemselund, og Kongsvinger var ubeseiret før den kampen. Jeg trodde egentlig Start og Sarpsborg skulle cruise gjennom ligaen og rykke opp, men sånn ser vi at det ikke er. Derfor vet vi at vi kan slå Kongsvinger - så lenge vi gjør jobben vår hundre prosent.

Følg kampen live her fra kl. 18.00

KIL tetter på midten

Alle lag Tom Nordlie har vært trener for, satser på en kompakt midtbane. Det gjør også Kongsvinger. Kristian Brix synes det er gunstig for hans posisjon på venstre back.

– Det gir meg større muligheter til å komme fram offensivt. De vil nok beskytte seg mye mot den offensive styrken til Panajotis Dimitriadis,, og det gir oss på backene større muligheter og ansvar for å bidra framover.

Gabrielsen spiller ikke

Alexander Gabrielsen sliter fremdeles med skaden han pådro seg i hjemmekampen mot Start, og blir ikke å se på banen mot Kongsvinger. Han erstattes i midtforsvaret av Peter Magnusson. Svensken føler seg godt forberedt, og klar for å steppe inn ved siden av Yaw Amankwah på stopperplass.

– Det er dette jeg trener for, og jo mer spilletid jeg får sammen med Yaw, jo bedre blir vi sammen, sier han.

Les også: Panos er klar, Gabrielsen fortsatt skadet

Selv håper Alexander Gabrielsen han blir klar til neste seriekamp.

– Jeg vet ikke hvor lang tid det tar, men jeg vil ikke ta noen sjanser, sier han.

Møter gamle kjenninger

På Kongsvinger er det flere gamle kjenninger av Sandefjord Fotball. Tom Nordli er klubbens tidligere trener, og midtstopper Arnar Førsund og spiss Olav Thuelo Johannesen har begge tidligere vært ikledd den blå SF-drakta.

Slik spiller SF

SF stiller med følgende mannskap mot Kongsvinger i kveld:
Iven Austbø - Victor Demba Bindia, Yaw Amankwah, Peter Magnusson, Kristian Brix - Martin Torp, Tijan Jaiteh, Panajotis Dimitriadis, Eirik Andre Lamøy - Jo Sondre Aas, Cato Hansen

På benken sitter det utelukkende ungdommer, med Kristian Reppesgård Hansen i spissen.

Artikkeltags