Siste sving på Marum

SLÅR UT: Giovanni Pinco fra Sverige slår ut fra hull 1.

SLÅR UT: Giovanni Pinco fra Sverige slår ut fra hull 1. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nordisk mesterskap for seniorer er Sandefjord Golfbane sin siste store turnering denne sesongen. Sist helg ble Bedrifts-NM arrangert. Framover vil det kun være klubbkonkurranser som vil bli arrangert fram til sesongstenging av banen.

DEL

Golfsesongen er på hell og Sandefjord Golf arrangerer tirsdag og onsdag denne uka den siste av større konkurranser på sin bane. Etter dette vil det kun arrangeres noe klubbkonkurranser, før banen etter hvert går inn i vinterdvale.

Daglig leder Morten Solrud og mannskapet på Sandefjord Golfbane er i full sving med å avvikle turnering der seniorer fra Norge, Sverige og Danmark møtes til nordisk mesterskap. 64 spillere er på plass på Marum for å gjøre opp om hvem som er den beste senioren blant de nordiske landene.

NORDISK MESTERSKAP: Finn Bogegård (f.v.) fra Norge, Ingemar Karlsson fra Sverige og Thor Jensen fra Danmark.

NORDISK MESTERSKAP: Finn Bogegård (f.v.) fra Norge, Ingemar Karlsson fra Sverige og Thor Jensen fra Danmark. Foto:

Sist helg var golfbanen vertskap for Bedrifts-NM i golf. Da også var det 64 spillere som deltok. Turneringen gikk over to dager, lørdag og søndag. Det ble både spilt individuell og lags-konkurranse.

– Vi runder av sesongen med større turneringer nå. Etter dette blir det mer klubbrelaterte turneringer fram til banen stenger. Er vi heldige klarer vi å holde banen oppe til starten av november, sier Morten Solrud i Sandefjord Golf.

Lokal vinner

I Bedrifts-NM var det en lokal vinner i både dame og herreklassen, Oskar Kløw Prebensen fra firmaet Laginnsats AS, ble best av alle herrene Spesielt hans siste ni hull, der han gikk seks under par, framhever Solrud som imponerende av en så ung spiller.

– Det er ikke veldig mange som har gått de siste ni hullene på det. Det var veldig bra, sier han.

I dameklassen var det Kirsten Sletta Larsen fra Jotun som gikk av med seieren

Satser ungt

 

Når sesongen nå går over i en litt roligere periode kan daglig leder Solrud se tilbake på et år der satsingsområdene nyrekruttering og samarbeid har gitt avkastning. Det har i løpet av året blitt arrangert fire «Veien Til Golf» kurs. Der har det vært 134 som har deltatt, av disse har hele 85 personer meldt seg inn i klubben. Tidligere i år passerte klubben 1.000 medlemmer og teller i dag 1.022 medlemmer.

– Det er gledelig å se at vi klarer å samle flere inn til vår klubb og sporten, for oss handler det om å få nye yngre spillere og få ned alderssnittet. Den jobben har vi lyktes godt med, sier Solrud stolt.

For klubben har et uttalt mål om å få flere yngre til klubben Flere grep har blitt gjort for å sikre dette. Nå deltar det 17 juniorspillere fast på trening, tidligere var det kun seks stykker. I nasjonale konkurranser har de begynt å hevde seg  toppen. For Solrud og resten av personene i styre og drift handler tiden framover om ytterligere samarbeid med andre golfklubber i distriktet. Samarbeidet med Vestfold Golfklubb i år har sørget for økt aktivitet på begge baner og økte greenfee inntekter for begge.

– Nettopp samarbeid og utvikle oss som klubb med våre partnere blir et viktig satsingsområde for neste år, sier en travel men godt fornøyd, Morten Solrud.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags