SH-damene vant på niende forsøket!

SYV MÅL: Polina Gencheva overbeviste for SH mot Pors med sine syv scoringer.

SYV MÅL: Polina Gencheva overbeviste for SH mot Pors med sine syv scoringer. Foto:

Av

– Alle gode ting er ni, sa en superfornøyd Imma Dalby etter 37–32-seieren over Pors i Vestsidenhallen torsdag. Først i sitt niende forsøk ble det poeng for SH-damene, som ga seg sjøl den best tenkelige adventsgaven!

DEL

Innsendt – Stemningen i garderoben var stor. Selvsagt var den det. Dette fortjente de. Vi har rett og slett ikke vært så dårlige som tabellen tilsier. Pors-trener Jens Kåre Aasen sa til og med at vi er det beste laget de har møtt i år, sa en glad SH-trener Petter Kjærnes etter møtet med Pors.

Ikke rart både han og jentene var glade. De har kjempet og kjempet, men helt fram til i går uten å lykkes. Marginene har rett og slett ikke vært på deres side.

De så ikke ut til å være det mot Pors heller. Hjemmelaget ledet hele 13–6 midtveis i første omgang. SH rotet det til for seg selv både i forsvar og angrep. Det lå an til å bli årsverste.

Solide fram mot pause

Men så snudde det. Ledelsen ble sakte, men sikkert hentet inn. Mer nøyaktighet, mer aggressivitet og bedre uttelling var det som skulle til. Samspillet mellom Marte Holand Pettersen og Helene Fure satt som det skulle, og i løpet av det siste minuttet av omgangen skåret SH tre mål, til 19–17. Det siste ved keeper Pia Elind fra eget målfelt da klokka viste 29.55.

– Jeg sa i pausen at når Pia scorer fra eget mål så er alt mulig, fleiper Petter Kjærnes.

Men det var et snev av alvor også, for Pias mål var et tegn på at marginene hadde byttet side. Og SH var absolutt på skuddhold.

– I andre omgang våget vi mer i forsvar. Vi sto høyere, plaget Pors-spillerne mer, gikk bevisst inn for å snappe baller og kontre. Det passer oss nok bedre enn et flatt 6–0 forsvar. I tillegg fikk vi viktige keeperredninger. 13 baklengs på 30 minutter er mer enn godkjent, sier Kjærnes.

Spill fire mot fire

Framover fortsatte de i samme stil som de hadde avsluttet den første omgangen. Pors la etter hvert ut «frimerke» på både Marte Holand Pettersen og Madelen Bringaker. Det ga plass til Polina Gencheva og etter hvert også Stine Norén, som i denne kampen fikk vist at hun blir en solid forsterkning for SH.

Også Ida Didriksen bidro med et par viktige scoringer. SH kom foran 20–21 etter drøye fem minutter, Pors var ajoiur igjen på 22–22, men resten av kampen var gjestenes. Riktignok scoret Pors tre på rad og reduserte til 28–31, men nærmere kom de ikke.

Kan bli mer moro

– Det var en både deilig og viktig seier. Det hadde ikke vært så moro for jentene å gå til juleferien med null poeng. Nå har vi sikret oss de to første, og så har vi to hjemmekamper i desember (Gjerpen 5/12 og Kongsvinger 8/12). De kan også vinnes hvis vi er nok skjerpet, sier Petter Kjærnes.

Han synes selvsagt det var hyggelig med gode tilbakemeldinger fra Pors-treneren, men er realistisk nok til å erkjenne at det nok ikke er tilfellet. Men at det de leverte de siste 45 minuttene er årsbeste, er han ikke i tvil om. Heller ikke i at det smakte utrolig godt.

Målscorere for SH: Stine Norén 7, Helene Fure 7, Polina Gencheva 7 (1), Marte Holand Pettersen 5, Ida Didriksen 4, Oda Smørgrav Skogstrand 2, Thea Jørgensen 2, Imma Dalby 1, Pia Elind 1, Madelen Bringaker 1.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags