Sandefjord Skøiteklub på Sommeris

Håvard Lorentzen (bak til venstre). Løpere på bilde er: Foran fra venstre - rekrutter; Maia Sofie Allum og Mio Bergh. I midten fra venstre - 11-13 år; Nathalia Skrzypiec, Maja Sjølund Iversen, Jenny Skjæveland Solhaug, Milla Junine Hem Lunde og Dian Bergh

Håvard Lorentzen (bak til venstre). Løpere på bilde er: Foran fra venstre - rekrutter; Maia Sofie Allum og Mio Bergh. I midten fra venstre - 11-13 år; Nathalia Skrzypiec, Maja Sjølund Iversen, Jenny Skjæveland Solhaug, Milla Junine Hem Lunde og Dian Bergh Foto:

Av

Sandefjord var godt representert med skøyteløpere på Hamar forrige helg.

DEL

Innsendt Sandefjord Skøiteklub var representert med 7 barn/ungdom i alderen 7-13 år under lørdagens Sommeris. I tillegg var det trening i Vikingskipet fredag, lørdag og søndag.

Søndagens trening var samtidig med landslaget. Arrangøren hadde løst korona-utfordringene smidig og trygt. Lørdag ble det avholdt sommerløp. Først ble rekruttene sluppet inn. Foreldre/besteforeldre ble henvist til tribunen og kunne denne gangen ikke hjelpe til med annet enn heiing; som jo selvfølgelig er viktig.

SSK hadde 7-åringen Mio, og 9-årigen Maia til start på distansene 100 og 300 meter. Prøv å løp 300 meter, med skøyter på beina. Ikke sikkert at du følger verken 9-åringen på 48 sekunder eller 7-åringen på 1.08. Ikke så mange som setter "pers" på sommerløp. Men det gjorde de; med solid margin. Her var det tæl og innsatsvilje. Begge har - i likhet med de 12 hjemmeværende rekruttene - kun et par sesonger bak seg. Hvilket miljø de er med på å skape! Hadde vært flott hvis mange skøyteinteresserte sandefjordinger dukker opp under vinterens Maier-løp og heier framtidas løpere fram.

De større barna - de i 11- og 12-årsklassen -, bærer mer preg av omstillingen fra rulleskøyter på asfalt til lengdeløp-skøyter på is. Mange av dem har trent også i sommerferien. På hytta og i Bugården. Alle var på "hugget" og viste at de går en ny spennende og grensesprengende sesong i møte. Jenny gikk i 11-årsklassen sin første 1000 meter og det på solide 1.56, med Dian halvsekundet bak. Natalia og Milla hadde solid 500 meter på minuttet, selv om de var et stykke unna sitt beste fra i vinter. Jenny og Dian gikk på 56.3 på 500. For Dian var dette også ny "pers".

Og på treningen ser vi at Maja har noe på gang og nærmer seg stadig de som har holdt på med skøyter lengre. Så selv om du er 11-12 år, er det ikke for seint å melde seg inn i SSK. Skøyter er en fantastisk sport. Det er en ideell aktivitet for barn, da utviklingen fra "Bambi" til full kontroll går så veldig raskt. Og SSK stiller opp med flotte trenere i Tormod B. Haugen for de største barna og tidligere trener Trine Heian og Ellen S. Gulliksen for de minste. . Til sammen er disse 11-12 åringene i ferd med å bygge ei trygg og flott ungdomsgruppe i SSK. De gjør det sammen med Viktoria, Tim og Sigve - som ikke kunne bli med denne gangen. SSK har altså nå 8 løpere på mellom 11 og 13 år. Vær med på å støtte og heie dem fram. Ta vare på dem.

Skøytekulturen er en viktig side ved Sandefjord. Godt å se at det blomstrer og gror bak Sofie Karoline Haugen og junioren Hermann Hoff. Etter løpene lørdag ble det flotte utendørs badeanlegget besøkt i finværet. Og lørdagskvelden var det pizza hvor alle 7 lo og koste seg sammen. Løpere og foreldre/besteforeldre koste seg sammen og lagde grunnlag for godt vennskap og skapte fine minner. Hilsen foreldrene og besteforeldrene som var så heldige å få oppleve Sommerisen 2020.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken