Gå til sidens hovedinnhold

Ny keeper på plass

SF har lånt Anders Gundersen fra Strømsgodset ut sesongen

Artikkelen er over 5 år gammel

Sandefjord Fotball hadde kun én seniorkeeper til Rosenborg-kampen, og har lett med lys og lykte etter en ny, habil keeper de siste dagene. Valget falt på Strømsgodsets reservekeeper Anders Gundersen

– Anders er en bra keeper, som holder Tippeliga-standard. Han har vært andrekeeper bak Espen Bugge Pettersen i Strømsgodset denne sesongen, sier daglig leder Per Ketil Berg i Sandefjord Fotball.

21-åringen kommer opprinnelig fra Pors, og fikk spille seks kamper for Godset i 2014. Denne sesongen har Espen Bugge Pettersens stabile spill mellom stengene holdt 21-åringen på benken.

– Det er ikke lett å skaffe en habil keeper på denne tida av året. De aller fleste keeperne er under kontrakt, og klubbene er ikke villige til å la dem gå. Samtidig var Strømsgodset interessert i å la Gundersen få litt erfaring i Tippeligaen, sier Berg.

Skriver under onsdag

Gundersen skal skrive under kontrakt med SF onsdag, dersom han går gjennom legesjekken. Det pleier vanligvis å være en formalitet.

– Gundersen skal være med på treningen onsdag, sier Berg.

Han kan gå rett inn på laget til SF mot Rosenborg, ettersom førstekeeper Jakob Busk er ute til september. Michael Tørnes er tilgjengelig for SF ut juli, før han forlater klubben.

Tredjekeeper Lars Herlofsen har sagt opp kontrakten med klubben for å studere. I tillegg har klubben 16-år gamle Vetle Heian i bakhånd. Men han har ingen Tippeliga-erfaring.

Jakter flere

Også i forsvaret har SF store problemer for tiden. Kevin Larsen måtte stå over de tre siste kampene før ferien på grunn av en vond rygg.

Mandag trente han med resten av laget. Ifølge Bohinen er han et stykke unna å være kampklar. Det samme er Alexander Gabrielsen, mens Yaw Ihle Amankwah er ute for resten av sesongen.

SF-treneren jakter derfor også en forsterkning i forsvaret.

– Vi har mulighet til å forsterke laget med en eller to spillere nå. Det er viktig at vi får en stopper inn,  sier Lars

Bohinen.

En som ikke blir SF-spiller er Peter Kovacs. Strømsgodset-spilleren signerte tirsdag  for Sarpsborg 08. Per Ketil Berg sier til VG at Kovacs takket nei til klubben.

-Vi ble ikke enige. Det gikk på Peter selv som ville noe annet enn Sandefjord uten at jeg vet hva det dreide seg om, sier Berg til avisen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.