Slik har SF tettet igjen

Bedring: Christer Reppesgård Hansen og resten av SF-forsvaret har fått bedre kontroll på motstanderne etter en grusom mai-måned der laget slapp inn mål etter mål. 	Begge foto: Øystein Styrvold

Bedring: Christer Reppesgård Hansen og resten av SF-forsvaret har fått bedre kontroll på motstanderne etter en grusom mai-måned der laget slapp inn mål etter mål. Begge foto: Øystein Styrvold

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I mai scoret motstanderne nærmest når de ville mot Sandefjord. Men Lars Bohinen har fått tettet igjen i de siste kampene.

DEL

Sandefjord Fotball opplevde en grusom mai-måned i serien. Laget tapte og tapte, og motstanderne scoret det ene målet etter det andre.

Hele 23 baklengsmål på seks kamper ble fasiten. Det er tett på fire mål i snitt per kamp.

Etter 1-6 i Molde, der SF ble utspilt etter alle kunstens regler, var det tett på krise hos blåtrøyene.

Både Lars Bohinen og kaptein Roger Risholt varslet klare grep for å tette igjen SF-skuta.

Og om man ser på junis tre seriekamper, så kan det virke som om trenerteamet har lyktes med grepene som ble tatt.

To uavgjorte og ett tap ble fasiten. Mot Odd ble det 0-1-tap, mens mot Lillestrøm holdt laget nullen. Mot Mjøndalen ble det 2-2 etter at Buskerud-laget scoret to mål på dødball i løpet av sluttminuttene.

Med andre ord har laget i snitt dermed senket antall baklengsmål ned til ett i snitt per kamp.

Verdt å merke seg er det også at det bare har blitt en ball i feil nett i åpent spill.

To grep

– Konkret er det to ting vi har gjort. For det første spiller vi med mindre risiko på egen banehalvdel. Vi slår mer langt nå. I tillegg har vi bedre balanse i laget når vi selv angriper i forhold til hvor mange spillere vi slipper foran ballen. Vi er litt mer forsiktige med å kjøre opp begge indreløperne. Når vi mister ballen har vi derfor en mann mer bak ballen enn tidligere. Det har funket, sier Lars Bohinen.

– Hvilke konsekvenser føler du det får for det offensive spillet?

– Vi har mye å gå på der. Men det tror jeg mest er på grunn av at vi ikke strutter av selvtillit. Det som preget spillet vårt mest i forhold til tidligere i sesongen, er at vi slår mer langt. Jeg er jo ingen stor fan av det. Men vi lever i en resultatbasert industri. Vi må gjøre det som kan gi oss resultater og selvtillit. Det igjen vil gjøre at vi kan spille mer ball igjen, svarer SF-treneren.

I siget: Pål Kirkevold scoret to mål da SF spilte 2-2 mot Mjøndalen. Under lørdagens trening var Re-karen på hugget. Mot Tromsø jakter han nye mål.

I siget: Pål Kirkevold scoret to mål da SF spilte 2-2 mot Mjøndalen. Under lørdagens trening var Re-karen på hugget. Mot Tromsø jakter han nye mål.

Viktig kamp

Forrige søndag var SF svært nær lagets første seier siden den tredje serierunde.

Men Mjøndalen utliknet til 2-2 da SF forgjeves ropte på frispark til Michael Tørnes som ble kraftig holdt på streken.

LES OGSÅ: Lars Bohinen kranglet med Mjøndalen-spiller på Twitter

Men to uavgjorte på rad har gitt Sandefjord en liten porsjon sårt tiltrengt selvtillit. Mot Tromsø håper laget og endelig få smake på følelsen av seier igjen.

Tre poeng vil også være av det svært viktige slaget. Gjestene fra nord er på kvalikplassen, fire poeng foran SF. Med seier vil forspranget minske til bare ett poeng. Men med tap vil avstanden øke til sju poeng.

– Det er lett å se på denne kampen som viktig rent resultat- og tabellmessig. Det vil se mye bedre ut for oss med seier, enn med uavgjort eller tap. Det er fortsatt slik at det ikke vil være noen avstand som er for vanskelig å håndtere om vi skulle tape. Men for vår del med tanke på framgangen vi har hatt i det siste, ville det vært fint med et bra resultat, sier Bohinen med et smil.

Nytt forsvar

SF sliter med skader i forsvaret, og flere sentrale (Kevin Larsen, Yaw Ihle Amankwah og Alexander Gabrielsen) er ute av spill. Mot Tromsø er det Thomas Juel-Nielsen, Victor Demba Bindia og Christer Reppesgård Hansen som danner stoppertrioen.

I tillegg tar Jakob Busk plassen i målet igjen etter at han var opptatt med U21-EM for Danmark i kampene mot Lillestrøm og Mjøndalen.

– Michael (Tørnes) har signalisert at han forlater oss i dette overgangsvinduet. Da er det naturlig at vi satser på Jakob igjen, selv om Michael har vært god i de to kampene.

– Hvilke utfordringer gir det deg at dere sliter med såpass mange skader i forsvar?

– Det er ingen spesiell utfordring. Men jeg er glad jeg insisterte på 6-7 stoppere i stallen før denne sesongen. Vi er svekket i bredden, men den trioen som spiller mot Tromsø, er mer enn god nok, svarer Bohinen.

Kampstart søndag er 18.00. Dersom du ikke skal på stadion kan du følge den direkte her på SB.no.

LES OGSÅ: SF kan hente keeper i sommer

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken