Gå til sidens hovedinnhold

SF freder Bohinen

Artikkelen er over 5 år gammel

Sandefjord Fotball har en enorm jobb foran seg for å redde plassen i Tippeligaen. Dersom det ender med nedrykk, trenger ikke Lars Bohinen å frykte for jobben.

– Situasjonen vi er i, er en stor utfordring for meg personlig. Det er utrolig lærerikt, men også utrolig kjipt. Men det gjør ikke noe med motivasjonen min, snarere tvert i mot, sier Sandefjord Fotballs trener.

Etter en kort ferie, er han og spillerne i gang med forberedelsene til det som blir en høstsesong i kraftig oppoverbakke. Etter 16 av 30 kamper, har laget bare ni poeng. Opp til trygg grunn er det åtte poeng.

Bare to av 16 kamper er vunnet.

LES OGSÅ: SF-kapteinen klar for Fredrikstad

Lite å frykte

– Statistisk sett er sjansen for å overleve liten for oss. Det vet vi. Vi må antakeligvis vinne annenhver kamp for å klare det. Det er en ganske kraftig bestilling når vi har vunnet to av 16 til nå. Men det er mulig, mener han.

Men dersom «guttane» ikke klarer det, og Tippeligaen blir byttet ut med 1. divisjon, så har ikke SF-treneren noen planer om å forlate skuta.

– Jeg har ingen problemer med å bli med ned. Disse to sesongene i Sandefjord har vært en stor utfordring for meg. Rent motivasjonsmessig har jeg ingen problemer med å gå ned en divisjon. Men det kommer jo litt an på klubben også da, sier Bohinen.

Men han trenger neppe å frykte for jobben, uansett om de dårlige resultatene fortsetter utover høsten eller ei.

LES OGSÅ: Ny keeper på plass før høstsesongen

Vurderer å forlenge

– Lars sitter trygt ved et nedrykk. Vi i styret har aldri diskutert det scenarioet. Vi venter til etter sesongen med det. Men vi er sammen om dette. Det er ikke Lars sitt prosjekt. Det er et klubbprosjekt, sier styreleder Gunnar Bjønness.

– Hvorfor er Bohinen rett mann for dere?

– Han er den beste treneren vi har hatt noen gang. Han forstår hele systemet, og han forstår klubbens situasjon og jobber deretter. Han er en dyktig trener. Det er jo ingen bombe at vi sliter langt nede på tabellen, svarer styrelederen.

Lars Bohinen signerte en treårskontrakt da han kom fra Asker høsten 2013. Med andre ord har han kontrakt ut 2016-sesongen.

– En forlengelse av den kan være mulig. Men det kommer jo litt an på hva Lars vil selv også, sier Bjønness.

Kommentarer til denne saken