Lørdag 13. juni skal alle i bygda virkelig merke at det er en usedvanlig sprek og oppegående 100-åring vi snakker om.

Aktiviteter hele dagen

De kodølingene som ikke merker at bygdas idrettslag fyller 100 år, er trolig utenfor bygdas grenser denne lørdagen.

– Vi skal virkelig sette vårt preg på Kodal denne dagen. Fra tidlig på morgenen til langt ut på natta, natt til søndag, skal klubben feires på forskjellig vis, forklarer Tove Anita Tveitan i arrangementskomiteen, og fortsetter:

– Dette skal være et arrangement der alle kan delta – uansett alder. Det aller meste vil foregå på fotballbanen bak skolen. Der skal vi ha hinderløype, bruskasseklatring og en rekke andre aktiviteter.

Fotball har vært en av de store aktivitetene i klubben.

Klubbens kjendis

I forbindelse med jubileumsarrangementet har arrangørene hentet hjem bygdas store fotballstjerne, Morten Fevang.

– Vi måtte selvsagt ta kontakt med bygdas store sønn på fotballfronten. Morten sa selvsagt ja, og skal lede en treningsøkt på banen, sier Tove Anita Tveitan.

Selv om det er idrettslaget som skal feires, vil det ikke mangle på kulturelle innslag.

– Vi har fått positiv tilbakemelding både fra barnekoret og trommekorpset. Kodal har jo fostret opp en rekke revystjerner. Vi jobber fortsatt med å få noen av disse til Kodal denne lørdagen, sier Hans Viggo Nielsen, som denne gang sitter i en aldri så liten dobbeltrolle.

Som tidligere leder av idrettslaget, og som nåværende leder av Kodal Ungdomslag har han fått en sentral rolle i hele arrangementet.

Idrettslagets «slaver»

– Vi har valgt å gi jubilanten en noe spesiell gave i form av dugnad og utlån av lokaler. Vi stiller Vonheim gratis til disposisjon til kveldens åpne jubileumsfest. I tillegg stiller vi som servitører og håndlangere under hele arrangementet, sier Hans Viggo Nielsen.

– Det hele vil bli avrundet med en skikkelig folkefest på Vonheim. Som alt annet denne lørdagen vil festen på Vonheim være gratis takket være våre sponsorer, sier Tove Anita Tveitan.