Reppesgård Hansen slipper karantene

UTVIST: Sandefjords Christer Reppesgård Hansen fikk rødt kort, men slipper karantene.

UTVIST: Sandefjords Christer Reppesgård Hansen fikk rødt kort, men slipper karantene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

SF-trener Lars Bohinen la inn protest mot Christer Reppesgård Hansens utvisning mot Sogndal - og ble hørt.

DEL

SF var det beste laget på Fosshaugane Campus før pause, og tok ledelsen to ganger mot Sogndal 4. juni. Like før pause mente dommeren at Christer Reppesgård Hansen felte Martin Ramsland som siste mann, og dømte både straffe og rødt kort. Sogndal utnyttet muligheten, og gikk dermed til pause på 2–2.

Seks minutter på overtid avgjorde Sogndal kampen til sin fordel.

Protesterte

Etter kampen La Bohinen inn protest mot utvisningen.

– Jeg fikk rapporter hjemmefra at det ikke var straffe. Derfor kommer vi til å legge inn en protest på det. Hvis det ikke er rødt kort skal ikke spilleren straffes med en kamp karantene, sier SF-trener Lars Bohinen etter kampen.

Nå er han blitt hørt. Disiplinærutvalget har vurdert saken, og har på grunnlag av blant annet dommerens bortvisningsrapport og videobilder besluttet at det ikke var grunnlag for å gi rødt kort.

«I medhold av Reaksjonsreglementet § 4–24 og Forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner mot utviste spillere ilegges Christer Reppesgård Hansen ingen karantene for sin opptreden under Eliteseriekampen mellom Sogndal og Sandefjord 4. juni 2017. Basert på videobildene mener Disiplinærutvalget at spilleren ikke ble fratatt en klar scoringssjanse», skriver Disiplinærutvalget i sitt svar.

LES OGSÅ: – Prestasjonen mot Odd ga oss trygghet

Glad og frustrert

SF-trener Lars Bohinen sier det er både gledelig og frustrerende å høre Disiplinærutvalgets avgjørelse.

– Først og fremst er dette gledelig for Christer, og det beviser at vi hadde rett og dommeren feil. På den annen side var det en feilbedømmelse som kostet oss tre poeng. Noen dommeravgjørelser blir mer avgjørende enn andre, sier han.

– Men er ikke feil fra dommerens side en del av fotballen?

– Jo, det kan du si, men det er vanskelig å akseptere feilaktige dommeravgjørelser som avgjør resultatet i kampen til din disfavør. Både i 2015-sesongen og i årets sesong har SF fått mange feilaktige dommeravgjørelser mot seg, sier SF-treneren.

LES OGSÅ: – Det var som om dama hadde vært utro mot deg

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags