SF jakter på flere nye spillere

Klar for SF: Geir Ludvig Fevang forlot SF etter 2005-sesongen, da han dro til Start. Nå er 33-åringen (fyller 34 senere i november) klar for nye sesonger i Sandefjord Fotball. Her ser vi Fevang sammen med daglig leder Per Ketil Berg (til venstre)Foto: Sigurd Øie

Klar for SF: Geir Ludvig Fevang forlot SF etter 2005-sesongen, da han dro til Start. Nå er 33-åringen (fyller 34 senere i november) klar for nye sesonger i Sandefjord Fotball. Her ser vi Fevang sammen med daglig leder Per Ketil Berg (til venstre)Foto: Sigurd Øie

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Erik Mjelde var førstemann som skrev under for SF etter opprykket. Tirsdag var det Geir Ludvig Fevangs tur. Men SF vil ha flere nye spillere.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Etter fire år i Start, to år i Lokeren i Belgia og tre år i Haugesund vender Geir Ludvig ­Fevang hjem igjen til Sandefjord. Han har skrevet under på en toårskontrakt.

– Det er gøy å komme hjem og kunne tilby noe som spiller. Jeg er en ganske annen spiller i dag enn da jeg forlot SF etter 2005-sesongen, sier Fevang.

Han har spilt back, midtbane og spiss for Haugesund i år. Fire mål og fire assists er det blitt.

LES OGSÅ: De tror knapt det de har sett i år

Anvendelig spiller

– Jeg kan bekle flere roller i et lag, og er litt mer defensivt ­orientert enn da jeg var i SF sist, sier han – men innrømmer at det å komme seg i scorings­posisjon alltid er viktig.

– Det er gøy å score mål!

33-åringen har snakket med SF en tid, og valgte hjembyklubben selv om han var ønsket med videre i Haugesund.

– Jeg har fått et veldig bra inntrykk av SF, sier 33-åringen.

– Hadde det mye å si at SF nå kan tilby spill i Tippeligaen?

– Litt betyr det. Men det var viktigere å komme hjem til Sandefjord. Det er både familien og jeg enige om, sier han.

SF henter spillere de kjenner og stoler på, og som kan heve laget i gjensynet med Tippeligaen. Erik Mjelde og Geir ­Ludvig ­Fevang er begge i den kategorien.

Det er også Espen Bugge ­Pettersen og Tijan Jaiteh. Bugge utviklet seg til å bli en av Norges beste keepere i SF, og ble solgt til Molde for to millioner kroner etter at han storspilte mot dem gang på gang. Så god var Nøtterøy-gutten i SB-buret, at han endte opp på det norske A-landslaget.

LES OGSÅ: SF vant etter glimrende langskudd

Ikke råd til Bugge

– Vi har sagt flere ganger at vi kan tenke oss å hente Espen Bugge Pettersen tilbake en dag. Men han er under kontrakt med Molde. Vi har ikke råd til å kjøpe ham ut av den, sier daglig leder Per Ketil Berg i SF.

– Vil dere hente mange flere spillere?

– Lars Bohinen har sagt at han kan tenke seg tre-fire forsterkninger. Vi har hentet inn to av god kvalitet. Så får vi se om vi får inn flere, sier Berg.

Ni SF-spillere står uten kontrakt etter sesongen. Ifølge Berg vil klubben ha med seks av disse videre.

– Vi holder på å forhandle med dem. Vi håper at de seks ønsker å bli i SF. Vil de ikke det, må vi se oss om etter erstattere, sier Berg.

– Er Tijan Jaiteh aktuell?

– Han har vi ikke snakket med, sier Berg.

Tijan Jaiteh var blant SFs beste spillere i 2012 og 2013, men sa klart ifra at han foretrakk spill i Tippeligaen. Han skrev to ettårskontrakter med SF før han forsvant til Sandnes Ulf etter forrige sesong. De rykker som kjent ned.

– Jeg vil ikke snakke med pressen om neste sesong før jeg har spilt sesongens siste kamp for Sandnes Ulf. Jeg vil konsentrere meg kun om den og ikke noe annet, sier Tijan Jaiteh.

LES OGSÅ: Kirkevold (23) kåret til årets spiller

Artikkeltags