SF lar Malick gå gratis til Sogndal

Onsdag terminerte SFs sportslige leder Arnbe Dokken kontrakten med Malick Mane. Dette bildet er tatt tidligere i vinter.

Onsdag terminerte SFs sportslige leder Arnbe Dokken kontrakten med Malick Mane. Dette bildet er tatt tidligere i vinter. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Malick Mane har skrevet en toårs kontrakt med eliteserieklubben Sogndal. De får spissen gratis fra SF - selv om han hadde ett år igjen av kontrakten.

DEL

I følge Arne Dokken gjør SF dette fordi det ikke har vært en eneste klubb som har vist interesse for senegaleseren som kom til SF i 2008 og ble leid ut til FC Aktobe i fjorårssesongen.

Del på Facebook

- Vi terminerte avtalen med Malick Mane onsdag formiddag. Da ble han fristilt fra oss, sier sportslig leder Arne Dokken.

Han begrunner avgjørelsen med at Mane var en kostbar spiller som bare hadde ett år igjen av kontrakten.

- I tillegg var han i Brasil hele januar måned.. Da fant vi ut at det økonomisk beste er å terminere avtalen, sier Dokken.

LES OGSÅ: SF lar Malick vise seg fram

Overrasket Dokken

SFs sportslige leder medgir at han er overrasket over at Mane fikk seg ny eliteserieklubb bare to dager etter at han ble fristilt fra SF.

- Jeg trodde ikke det skulle gå såpass raskt. Han har gitt klar beskjed til oss om at han ønsket å spille i eliteserien om han fortsatt skulle oppholde seg i Norge, og hvis ikke ville han ut i Europa. Vi har håpet å få penger fra ham, men det har ingen klubber vært interessert i. Absolutt ingen har tatt kontakt, sier Dokken.

Jo Sondrer Aas er erstatteren

Han sier det derfor ville blitt for kostbart å sitte på Malick Mane i 2012.

- Det var jo ikke uten mening vi hentet Jo Sondre Aas. Han har spisskvaliteter vi kommer til å få bruk for, sier Dokken.

Sogndal får sin tredje spiller fra Senegal i troppen med Malick Mane. Fra før har klubben Ahyee Aye Elvis, som kom til Sogn allerede i 2004, og den nysignerte U23-landslagsmannen Stéphane Badji.

- Har alle kvalitetene

Malick Mane scoret 13 mål på 30 kamper for Sandefjord i Tippeligaen i 2009 og 2010.

- Vi er glade for at han er kommet til klubben. Han har en god CV, og har absolutt kvalitetene som en god fotballspiller skal ha, sier assistenttrener Håvard Flo til Sogndals nettsider.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags