150 elever deltok på årets skolemesterskap i badminton i Jotunhallen. Det var elever fra fjerde til sjuende trinn som deltok. Dette er en turnering som har vært arrangert i mange år som har befestet seg som en årlig foreteelse for klubben.

– Det var en kjempeflott dag med mange spillelystne barn som ble introdusert for badminton som idrett og som fikk konkurrere mot andre skoler og klasser i byen, sier Jarle Grytten i Sandefjord Badmintonklubb.

Alle byens skoler var invitert til å kjempe om å bli beste klasse i byen. Jotunallen var full av glade barn som fikk heiet fram sine egne og oppleve samhold på tvers av skolegrenser.

– Det var en dag der hallen var full av latter, idrettsglede og mange barn som muligheten til å konkurrere og kjenne på det å mestre en annen idrett. Her fikk de oppleve spilleglede og kjenne på konkurranseelementene i en flott ramme, sier Grytten.

Viktig rekrutteringsdag

Turneringen for er for klubbens del en viktig rekrutteringsarena til sporten. Denne dagen får de vist fram hva idretten kan tilby og at det finnes andre idretter enn de som tradisjonelt blir valgt.

–Denne dagen bidrar sterkt til at barn og unge får opp øynende for badminton som idrett. Den kan være et godt alternativ eller som et tillegg til annen idrett. Vi ser at flere som kommer fra andre idretter, finner trivsel i en individuell idrett som badminton til dels er.

Han er også klar på at uten denne aktivitetsdagen, hadde ikke klubben hatt en så sterk posisjon nasjonalt eller vært av den størrelsen den er. Den er svært viktig for å kunne utvikle nye talentene og få fram spillere som hevder seg.

Vinnerne av årets skoleturnering ble fjerde klasse på Helgerød skole. På femte trinn var det Sande skole som vant, sjette klasse ble Virik skole vinneren og for sjuende klasse var det Krokemoa skole som vant. Alle vinnerne får en pizzakveld i premie.

Les også: Kongepokal til Sandefjord Badmintonklubb