Sandefjord Travforening har tatt mål av seg til å selge flest andeler i Vestfold, hvilket i seg selv ikke er noen snau målsetting. Ryktene løper om at det mobiliseres solid i Stokke, blant annet.

Totalt sett skal det selges 1.000 andeler i hver region. Inngangsbilletten er ikke egnet til å skremme noen: For 350 kroner blir man andelseier, og i Sandefjord Travforening setter man stor pris på at Espen Nystuen takket ja til å gi prosjektet kjærkommen drahjelp.

Del på Facebook

– Nystuen vet hva dette handler om, ettersom han i en årrekke har hatt stor interesse for travsporten. Foreløpig har man solgt, rundt regnet, 500 andeler i Vestfold. Vi håper riktig mange sandefjordinger benytter seg av sjansen til å bli med på laget, sier lederen i Sandefjord Travforening, Jan Erik Christoffersen.

Blåkopi av svenskemodellen

– Er det endelig avklart at det blir Super Einar som blir folkehesten i Vestfold?

– Geir Flåten var nesten på gråten etter at han kjørte 1.21,7 med Super Einar i prøveløpet. Han har høye tanker om toåringen, derfor peker det meste mot at valget faller på unghesten som har Super News som far.

Christoffersen og hans mange gode hjelpere i den lokale travforening har virkelig lagt seg i selen for å markedsføre Det Norske Travselskaps bredt anlagte rekrutteringskampanje. Folkehesten er på mange måter en blåkopi av den svenske modellen.

– Svenskene har hatt kanonsuksess med sitt opplegg. Folkehesten har gitt sporten positive medieeksponeringer, samtidig som man opplever en jevn strøm av nye hesteeiere til travet. Det er nok slik at vi har en vei å gå i Norge, men dette prosjektet er etter vårt skjønn et viktig bidrag i prosessen, sier Jan Erik Christoffersen.

Ett års utsettelse

Folkehesten var en snakkis på høstparten i fjor, men Det Norske Travselskap valgte, av ulike årsaker, å drøye ett år med lanseringen av storsatsingen.

At valget av trener for folkehesten i Vestfold falt på Geir Flåten, ble applaudert av travfolket. Jarlsberg-treneren er kjent som en arbeidsmaur av sjeldne dimensjoner, i tillegg til at han framfor alt har stabilt, gode resultater på stallhestene. Flåten har jobbet mye og hardt over tid, og seriøsiteten på Flåten-stallen har i seg selv vært egnet til å gi travsporten kjærkommen PR.

– Alle som har en viss kjennskap til travet, vet at det svinger fort i denne bransjen. Det er kjøtt og blod vi snakker om, men gleden ved å eie hest sammen med flere er utvilsomt en plussvariant man ikke skal undervurdere.

Jo, dette ser bra ut, konstaterer travforeningens leder.