En prøvet prinsesse

VINNER: Heidi Løke forlater Larvik og Sandefjord tilfordel for Ungarn og Györ. Med seg i bagasjen har hun Tønsbergs Blads ærespris, Kristina-statuetten 2010 som hun får overrakt av sportsleder Reidar Lindqvist. Foto: Kirvil Håberg Allum

VINNER: Heidi Løke forlater Larvik og Sandefjord tilfordel for Ungarn og Györ. Med seg i bagasjen har hun Tønsbergs Blads ærespris, Kristina-statuetten 2010 som hun får overrakt av sportsleder Reidar Lindqvist. Foto: Kirvil Håberg Allum

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

SANDEFJORD: Heidi Løke (28) har hatt en strålende sesong på banen, men på sidelinjen har det vært trøblete. Nå kan hun juble for Kristina-statuetten.

DEL


Under EM på hjemmebane i 2010 ble den blide strekspilleren topscorer, og kåret til den beste strekspiller i mesterskapet.

Del på Facebook


På bakgrunn av Løkes prestasjoner under EM får hun Tønsbergs Blads ærespris, Kristina-statuetten 2010.
– Det er en stor ære og veldig gøy, jubler Løke når hun får prisen overrakt av Tønsbergs Blads sportsleder Reidar Lindqvist.
Hun og samboer Karl Erik Bøhn studerer beviset på prisen.
– Oi, så tung den er, sier Løke når hun løfter den opp.
– Men så flott den ser ut. Den må vi finne en fin plass til, sier Bøhn.

Oppturer og nedturer

Det har vært et år med både oppturer og nedturer for Heidi Løke.
Siden da det ble kjent at Løke hadde falt for sin trener i august i fjor har det stormet rundt paret.
– Det mellom oss var ikke bare noe surr. Dette er et seriøst forhold og da er det verdt det. Vi følte vi visste hvilke konsekvenser det hadde og var villige til å ta dem, forklarer paret.
– Det var ingen vei utenom.
Knappe halvåret etter ble Bøhn sparket på dagen som trener for Larvik. Klubben begrunner oppsigelsen med at Bøhn har vært inhabil i forbindelse med Løkes overgang fra Larvik til Györ. De neste årene skal han pendle mellom Norge og Ungarn, og bo to uker i måneden på hvert sted.
– Sånn sett ser jeg på det som positivt at Karl Erik ikke skal trene Larvik til neste år. Selvfølgelig skulle jeg ønske at det ikke skjedde på den måten. Jeg tror det er viktig at vi er positive mennesker, sier Løke med et smil.
Det går mot rettssak mellom Bøhn og Larvik, men Løke er klar for å legge saken bak seg.

Måtte slå av telefonen

Men selv om det har stormet godt rundt både henne og samboer Karl Erik Bøhn, har Løke alltid gitt sitt beste på håndballbanen.
– En periode måtte jeg bare skru av telefonen, forteller Løke.
Det har vært en turbulent tid for Løke etter at hennes samboer fikk sparken, men på banen har ikke konfliktene stått i veien for prestasjonene.
– At vi vinner Champions League på tross av det som har skjedd, er stort. På banen har jeg kun hatt fokus på å prestere, forteller Løke.
– Heidi varierer mellom å være god til å være sinnssykt god, skryter Bøhn.
– Vi ser hvem som tåler den krigen. Det er ikke mange som hadde klart å stå i det og med den utgangen, fortsetter han.
– Nei, nå må du gi deg. Jeg blir flau, svarer Løke.

Ser fremover

Heidi Løke er uten tvil en av verdens beste håndballspillere og mange hevder at hun er verdens beste strekspiller.
Nå ser hun frem til sesongoppkjøring med Györ.
– Jeg gleder meg masse til å oppleve noe nytt. Det er ingen tvil om at jeg kan lære mye av spillerne der, jeg hadde aldri reist hvis jeg ikke trodde jeg kunne utviklet meg videre der.
– Hvordan blir det å møte Larvik?
– Det blir spesielt.

Artikkeltags