Gå til sidens hovedinnhold

Erik Mjelde tilbake i SF

Artikkelen er over 6 år gammel

Erik Mjelde skrev i dag under for Sandefjord Fotball for andre gang.

Midtbanespilleren skrev under for SF for første gang foran 2006-sesongen. Mjelde ble en umiddelbar hit, og var en svært sentral spiller for SF de neste sesongene.

Blant annet scoret Mjelde 11 seriemål i 2009-sesongen fra sin midtbaneposisjon, som gjorde ham til den mestscorende midtbanespilleren i Tippeligaen.

LES OGSÅ: SF utelukker ikke å få Mjelde tilbake

30-åringen startet sin karriere i Brann mellom 2001 og 2003, men spilte seg aldri til fast plass på A-laget. Neste stopp var LøvHam, der han markerte seg bra – så bra at han ble snappet opp av SF.

Mjelde hadde hjemlengsel til Bergen, og dro hjem til Brann i 2010. Her var han i tre sesonger, der han ble utpekt til lagets kaptein – noe han var også i SF.

Etter en nærmest offentlig krangel med trener Rune Skarsfjord, der kaptein Mjelde sa nøyaktig det han mente, var karrieren over i Brann. Lillestrøm var meste stopp, og der han han spilt de to neste sesongene.

LES OGSÅ: Hele serierunden framskyndes én time

Nå skal midtbaneeleganten igjen prøve seg i SF. Mjelde har skrevet under for to sesonger.
Erik Mjelde er 30 år gammel, født 6. mars 1984.

Han holder fortsatt den norske rekorden for raskeste mål i Tippeligaen etter avspark: Det gjorde han 15. april 2011, da ballen fløy inn i nettmaskene etter fattige 11 sekunder. Det skjedde i kampen Brann-Haugesund.

LES OGSÅ: SF får penger uavhengig av fotball

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.