Får ny storskjerm etter tre års trøbbel

Storskjermen i bakgrunnen har vært svart lenge. Nå får arbeidende styreleder Gunnar Bjønness og markedssjef Frank Lidahl snart en ny skjerm på arenaen. FOTO: ANDERS MEHLUM HASLE

Storskjermen i bakgrunnen har vært svart lenge. Nå får arbeidende styreleder Gunnar Bjønness og markedssjef Frank Lidahl snart en ny skjerm på arenaen. FOTO: ANDERS MEHLUM HASLE

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En lang og trist historie får en lykkelig slutt i sommer. Da kommer det endelig en ny storskjerm til SFs hjemmearena.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Storskjermen som ble innviet til seriestarten mot Brann i eliteserien 2009 har vært en evig kilde til problemer og frustrasjon siden den gang. For den har ikke virket som den skal.

Noen ganger har det sett ok ut. Andre ganger har det vært helt grusomt. Omtrent aldri har den vært feilfri.

Til slutt ble det så ille at Allegro Film ikke lenger ville produsere bilder og sendinger på skjermen. De ville rett og slett ikke bli assosiert med et så dårlig produkt.

Da var tålmodigheten også slutt for SF - som hadde prøvd lenge å få hevet kjøpet. Etter noen samtaler med advokat og ny styreleder samt en fusjon i selskapet skjermen ble kjøpt fra, har imidlertid tingene løst seg.

Får bedre oppløsning

Nå får SF en «omlevering». I praksis betyr det at leverandøren tar den gamle, ubrukelige skjermen tilbake og erstatter den med en ny.

Det gjør styreleder Gunnar Bjønness glad.

– De henter den gamle skjermen og gir oss en ny i 16:9-format. Det betyr at vi får en skjerm som er tilpasset sendingene og som også har bedre oppløsning enn den gamle, sier han.

Betaler ingenting

SF skal ikke betale noe for omleveringen, men skjermen blir ikke klar til søndagens hjemmekamp mot Sarpsborg. Likevel håper klubben de klarer å finne en erstatning før den nye storskjermen kommer i løpet av sommeren.

– Vi jobber med det. Vi ønsker å tilby publikum en best mulig opplevelse når de kommer hit. Det har vært frustrerende å ha en storskjerm som ikke har fungert tilfredsstillende, men nå regner vi med at dette bedrer seg, sier markedssjef Frank Lidahl.

Levende bilder fra garderoben?

Han har allerede begynt å tenke på muligheter for utvidet bruk når ny skjerm er på plass.

– På sikt kan vi se for oss bilder fra de siste minuttene i garderoben og slikt, i tillegg til arenaintervjuer og slike ting, sier han.

Artikkeltags