STIFs Jenter 13 til topps i Haslum Cup 2019

SEIER: STIFs Jenter 13 vant Haslum Cup. Foran f.v.: Thea Linnea Angell og Adelina Pruteanu. I midten f.v.: Linnea Carlander, Emilie Hågøy, Julie Eliassen, Karoline Bøvre Lunde, Oda Holdal Løveid, Naja Jensen, Thea Boye, Frida Hofstedt-Moe og Tania Taran. Bak f.v.: Ingrid Farup, Synne Numme-Larsen, Anna Grude Henriksen, Marte Aatangen, Ida Fredriksen, Lisette Evensen, Ida Ertsås.

SEIER: STIFs Jenter 13 vant Haslum Cup. Foran f.v.: Thea Linnea Angell og Adelina Pruteanu. I midten f.v.: Linnea Carlander, Emilie Hågøy, Julie Eliassen, Karoline Bøvre Lunde, Oda Holdal Løveid, Naja Jensen, Thea Boye, Frida Hofstedt-Moe og Tania Taran. Bak f.v.: Ingrid Farup, Synne Numme-Larsen, Anna Grude Henriksen, Marte Aatangen, Ida Fredriksen, Lisette Evensen, Ida Ertsås. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I helgen ble Haslum Cup i håndball arrangert i Bærum. STIF jenter 13 (født 2006) stilte med to jevne lag (STIF 1 og STIF 2) i turneringen, og hadde derfor valgt å melde seg på i nivå 2.

DEL

Innsendt STIF J13 består av 15 jenter født i 2006 og tre jenter født i 2007. De fleste har spilt håndball siden de var syv–åtte år gamle, og det er veldig treningsvillige jenter.

Begge lagene kom seg fint gjennom de innledende kampene på lørdag, og lørdagskvelden ble benyttet til å feire en av spillernes 13 års dag med brask og bram.

– Vi var klar over at dersom vi spilte bra, og begge lagene vant de to første sluttspillkampene, så ville våre to lag møtes i semifinalen, sier Helle Vines Ertsås, lagleder og trener for STIF.

Begge lagene avanserte greit gjennom 16-dels finalen og kvartfinalen, og en semifinale mellom to lag, hvor jentene kjenner hverandre veldig godt skulle spilles, og for en semifinale det ble!

Ett mål skilte

STIF 1 satte i gang et råkjør fra første stund, og ledet 3–0 før det var gått to minutter. STIF 2-laget lot seg ikke stresse og kom seg sakte men sikkert inn i kampen, og lagene fulgte hverandre lenge. STIF 2 klarte å få en to-målsledelse, og den klarte de å holde de siste minuttene av kampen. Men STIF1 ga aldri opp og scoret sitt og kampens siste mål sekunder før slutt.

STIF 2 hadde slått sine lag- og treningsvenninner med knappest mulig margin, ett mål!

Kort pause

STIF-jentene hadde kun 30 minutter på seg mellom semifinalen og finalen. Både trenere og foreldre var litt bekymret for hvor mye krutt jentene hadde igjen etter tre kamper på relativt kort tid. Finalemotstander var arrangørklubben Haslum, et lag som hadde spilt uavgjort i innledende runde mot STIF 1, og som STIF-lagene har møtt til flere tøffe kamper i tidligere turneringer.

Den bekymringen skulle vise seg å være helt unødvendig. Det var jevnt de to første minuttene. Så hadde STIF-spillerne fått satt forsvaret og satt på turboen i angrep.

Tøft og aggressivt forsvar ga STIF overgangsmuligheter og mange kontringsmål. Når alle spillerne i tillegg tok frem storspillet i etablert angrep, og knapt nok bommet på en avslutning, gikk man til pause med en komfortabel ledelse. STIF-spillerne slapp seg ikke ned i andre omgang, men fortsatte å male på, og da dommerne blåste av finalen sto det 21–8 på resultattavlen.

Det var en gjeng med svært glade og fornøyde STIF-spillere som kunne ta med seg pokalen hjem til Sandefjord. Det ble også kåret kampens beste/mest verdifulle spiller, og den premien gikk til STIFs målvakt Adelina Pruteanu.

Stilte med 16 lag

For STIFs aldersbestemte håndballag var dette starten på høstsesongen. Klubben deltok med 16 lag, 181 spillere i aldersklassen fra jenter/gutter født i 2010 til 2003.
Alle lagene bodde på Bekkestua skole, som ligger svært sentral i forhold til de fleste hallene det ble spilt kamper i. Det var felles busstransport for alle lagene fra Bugårdshallen til Bekkestua skole. Da lagene ankom skolen var det innsjekk på respektive klasserom.

Noen særdeles velvillige foreldre hadde dratt litt i tidligere enn bussene, og alle barn og ungdommer ble servert grillmat rett etter ankomst.

– At vi kan samle de fleste lagene, fra de yngste til de eldste på denne måten, er med på å styrke klubbfølelse og samholdet i klubben vår, vi er veldig fornøyd med helgen sier Lars Carlander, leder i håndballgruppa i STIF.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken