Ida avsluttet UM med årsbeste

Ida Bakke Hansen (i midten) er tilbake i storslag. Søndag løp hun inn til sølv på 200 meteren i UM. FOTO: FREDRIKSTAD IF

Ida Bakke Hansen (i midten) er tilbake i storslag. Søndag løp hun inn til sølv på 200 meteren i UM. FOTO: FREDRIKSTAD IF

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Ida Bakke Hansen forlot UM med to sølvmedaljer, en fjerdeplass og ikke minst en solid porsjon selvtillit.

DEL

Ida Bakke Hansen (18) fra Runar åpnet ungdomsmesterskapet i Fredrikstad med fjerdeplass på 100 meter og sølv på 400 meter fredag.

Del på Facebook

På den første øvelsen fikk hun samme tid som bronsevinneren, 12,48, men ble dømt bak.
To dager senere var hun klar for sin tredje UM-øvelse, og Runar-jenta leverte et løp det sto respekt av. Hun var fattige to hundredeler fra gullet og noterte 24,75.


– Dette er nok årsbeste av Ida. Hun har slitt med farta i en sesong med skadeproblemer, men avslutningen hennes på 200 var utrolig, sier trener Gunnar Kjell Hansen.


Ida var omtrent sist ut av svingen, men på oppløpet passerte hun så godt som alle konkurrentene. Kun Siv K. Sneen fra Eide holdt unna og vant på 24,73.

Åpnet forsiktig

– Hun var litt forsiktig på de første 50 meterne og spurtet ikke ordentlig ut fra blokka. På de siste 100 løp hun imidlertid fantastisk, sier treneren.


Han gleder seg over Idas formutvikling og ikke minst de motiverende resultatene.


– Det er mye lettere å starte forberedelsene til en ny sesong, når man har resultater som dette å se tilbake på, sier Hansen.

Finaleløp

En svært god UM-helg hadde også 16-årsguttene Ådne Karstad og Glenn-Tomas Ekvoll.

Ådne slo til med bronsemedalje på 100- meteren fredag og ble nummer syv på 200 søndag.


På 100-meteren var han like foran en klynge med konkurrenter og knep medaljen. Tida ble 11,83. På 200-meteren fikk han det ikke like godt til.


– Han var nok litt preget av stundens alvor og kom aldri skikkelig i gang, sier trener Hansen. Han var likevel meget godt fornøyd med den unge UM-løperen.
– Å ta bronse, og ikke minst nå to finaler i dette selskapet, er sterkt, sier han.


Glenn-Tomas Ekvoll tok seg til semifinale på begge distansene. På 200 ville han også tatt seg videre til selve finalen om han hadde løpt i det andre heatet.

Artikkeltags