Knallstart av Runar

Preben Liverød scoret Runars andre mål i kampen mot Herkules fredag kveld. ARKIVFOTO: PER LANGEVEI

Preben Liverød scoret Runars andre mål i kampen mot Herkules fredag kveld. ARKIVFOTO: PER LANGEVEI

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Nyopprykkede Runar har vunnet fire av fem kamper i seriestarten. Fredag slo de Herkules 4-1.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Runars fotballherrer møtte et godt Telemarks-lag på Haukerød fredag kveld, men selv om Herkules har ambisjoner om å kjempe i toppen av 3. divisjon, måtte de se seg slått av nyopprykkede Runar.

– For vår del handler det om å stole på oss selv og tenke på eget spill så langt det lar seg gjøre, og det får vi betalt for, sier Runar-trener Robin Andreassen etter seieren.

Hjemmelaget best i gang

Runarspillerne var best de første ti minuttene av kampen og skapte flere muligheter. Så tok Herkules litt over de neste 20. Men telemarkingene tok sjanser i det offensive spillet, noe tålmodige Runar-karer benyttet seg av. De var farlige på hver ballerobring og etter 30 minutter sto det 1-0.
Lasse Liabø tok ballen, førte den inn på motstandernes banehalvdel, og omlag 25 meter fra mål klinket han til og fikk drømmetreff.

Grep mulighetene

– Totalt sett var nok Herkules litt bedre enn oss i første omgang, men de tok sjanser og vi grep mulighetene, sier Andreassen.

I andre omgang gjorde treneren litt justeringer på banen, for å dekke rommene, noe som ga endra flere brudd.
Allerede etter få minutter sto det 2-0.

– André Jacobsen vant ballen, og forserte opp langs siden, serverte et flatt innlegg til Preben Liverød, som flikket ballen i mål, forteller treneren.
Etter dette bølget spillet. Herkules hadde ballen mest, men Runar fikk overgang på overgang.

Liabø igjen

25 minutter ut i andre omgang var dette situasjonen igjen. Anders Sørensen ble spilt igjennom, førte ballen alene mot keeper, hev seg inn i duellen, fikk sendt ballen til siden, der Lasse Liabø fulgte opp og scoret sitt andre mål.
Like før slutt fikk Herkules en redusering, før Mats Bentsen scoret på en dødball og satte sluttresultatet 4-1.

Artikkeltags