Lamøy: - Tenk om vi kunne klonet Panos!

Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Målscorer Eirik André Lamøy er dypt imponert over Panajotis Dimitriadis innsats i midtforsvaret.

DEL

Dimitriadis er egentlig offensiv midtbanespiller eller spiss, men har de siste kampene vikariert som midtstopper i Alexander Gabrielsen og Yaw Ihle Amankwahs skadefravær.

Og det har han gjort med svært stor dyktighet.

- Tenk om vi kunne klonet Panos og hatt hgam på flere plasser. Da ville vi blitt utrolig gode. Måten han har funnet kommunikasjonen med Christer Reppesgård Hansen i midtforsvaret på er imponerende. Han gir oss en veldig god sentrallinje, sier Lamøy.

I det ligger det at Panajotis Dimitriadis ikke bare er en smarting som posisjonerer seg riktig defensivt, men at han også er en offensiv kraft framover på banen. Det setter Lamøy pris på.

- Han er viktig for oss. Å ha slike spillere, gjør at andre også blir bedre, mener Lamøy.

Selv er han svært tilfreds med 2-0 målet han scoret tre minutter på overtid.

- Etter at jeg spilte dårlig mot Bryne og ble fortjent byttet ut tidlig i andre omgang, var dette en personlig revansje. Nå fikk jeg bidratt på en helt annen måte og også scoret. Da sitter man igjen med en helt annen følelse etter kampen, slår Lamøy fast.

SF-trener Arne Sandstø mener SF spilte en meget solid kamp da de regelrett utspilte serietoerne fra Ullensaker/Kisa.

 - Fotballfaglig holdt dette meget høy kvalitet. Det er måten vi ønsker å spille på som gjør at vi viner. Gang på gang fikk vi innlegg inn mot deres 16-meter og det gjør at vi stadig skaper sjanser inn mot deres målgård, forklarer Sandstø.

SF var også det klart mest ballbesittende laget, noe som gjorde at Ull/Kisa måtte gjennomføre mye negativ løping etter ball.

- I andreomgang fikk vi lønn for dette spillet. Da var Ull/Kisa mindre kvikke i beina, og det ga oss mer rom å spille i, sier han.

Slik var kampen:

SF har stanget og stanget, men etter 78 minutter lyktes det endelig for Martin Torp å banke inn kula. Så laget Eirik Andre Lamøy 2-0 tre minutter på overtid.

94. min.: Kampen er over. SF vinner meeeeeget fortjent 2-0. Overtaket fra første omgang fortsatte i andre omgang og SF hadde ti avslutninger mot Ull/Kisas ene. SF produserte masse overgangsmuligheter og fire store sjanser etter hvilen. Heldigvis ble det uttelling p to av dem og tre meget viktige poeng til SF som knappet inn på opprykksrivalen.

93. min.: 2-0 til SF. Eirik Andre Lamøy og Jo Sondre Aas kombinerer kaldt og rolig i angrep. Lamøy skjærer så igjennom forsvaret og setter ballen kaldt nede til høyre for keeper.

90. min.: Det er lagt til fire minutter.

89. min.: Tijan Jaiteh banker SFs tredje skudd i tverrligger. Dunker til fra 25 meter etter å ha fått ballen på corner fra Martin Torp.

82. min.: Gult kort til Ull/Kisas innbytter Steevan dos Santos Huberto for grisete takling av Panajotis Dimitriadis.

78. min.: 1-0 til SF. Eeeeendelig! Cheikhou Dieng gir Martin Torp ballen. Han drar seg fri og banker til fra 20 meter. Nydelig plassert oppe i krysset. Meget fortjent ledelse for SF.

74. min.: Cato Hansen får gult kort etter en hodeduell inne i Ull/Kisas målgård. Dommer Kjetil Thorsø Hansen har virkelig ingen god dag på jobb. Er fenomenalt svak i de fleste situasjoner.

62. min.: Ny fin kontring av SF. Langt ut fra Austbø. Forlenges med hodet av Cato Hansen til Jo Sondre Aas som kommer fint fri og skyter på litt skrått hold. Rett på keeper. Halvt minutt senere blir det ny Aas-avslutning rett på keeper.

58. min.: Gult kort til Tijan Jaiteh. Virker veldig merkelig, med mindre han har snakket det på seg. For Victor Adebhar hos Ull/Kisa er ikke mindre stygg i duellen enn Jaiteh. Virker nesten som om Ull/Kisa prater på Jaiteh et gult kort.. SF-supporterne synger nærmest selvfølgelig "kjøpt og betalt" om dommeren og gjestene fra Ull/Kisa som har vært mistenkt for kampfiksing.

46. min.: 2. omgang er i gang.

45. min.: Pause. Det er fortsatt 0-0, men SF har vært desidert nærmest. Ull/Kisa har hatt én avslutning som kan kalles sjanse. SF har hatt tre sstore sjanser og hele åtte avslutningsforsøk mot Ull/Kisas fire. SFs avslutninger har vært klart farligere, og det er SF som eier banespillet. Likevel må effektiviteten opp et par hakk om de skal dra inn seieren og kneppe inn på forspranget til Ullensaker/Kisa-laget.

37. min.: SF nær scoring igjen! Austbø setter glimrende igang til Cato Hansen etter å ha fanget et frispark. Hansen med nydelig nedtak. Prøver å lobbe over Ull/Kisa-keeper Otieno, men lobben stryker like utenfor stolpen. SFs tredje virkelig store sjanse i kampen.

23. min.: Fenom,enal kontring av SF ender med at Kristian Brix skyter fra 25 meter. Ballen treffer knallhardt i tverrliggeren og spretter ut igjen. Der er SF centimetere fra fortjent ledelse. Det er fremdeles SF som bestemmer i banespillet og som skaper overgangsmuligheter og sjanser.

12. min.: Det er SF som bestemmer utpå Komplett.no Arena. Har raidet opp med flere bra kombinasjoner som har vært svært nære å gi store muligheter foran Ull/Kisa-målet. Ull/Kisa har ikke skapt noen farligheter så langt.

1. min.: SF rett i angrep.Innlegg fra Victor Demba Bindia blir headet ut. Fanges opp av Cato Hansen som slår ut på venstre til Lamøy. Lamøy med innleg som Jo Sondre Aas setter i tverrligger og over. Stor sjanse til SF. Bra avslutning av Aas, og herlig angrepsspill.

Kl. 15.00: Kampen er i gang. Martin Torp tar avspark for SF.

Følg kampen live her.

Sandefjord Fotball har en svært viktig kamp foran seg mot serietoer Ull/Kisa i dag. Med SFs eks-kaptein Tom Kristioffersen på motsatt banehalvdel, blir det ventelig et hardt og tøft oppgjør mot Arne Erlandsens menn.

SF stiller med dette laget:

Iven Austbø - Victor Demba Bindia, Christer Reppesgård Hansen, Panajotis DSimitriadis, Kristian Brix - Cheikhou Dieng, Martin Torp, Tijan Jaiteh, Eirik Andre Lamøy - Cato Hansen, Jo Sondre Aas

Dette skrev Sandefjords Blad før kampen:

Victor Demba Bindia stønner høyt i det han senker seg ned i isbadet SFs fysioterapeut har plassert inne i dusjen. To ganger i uka blir spillerne kommandert til å senke beina ned i isbadet for å bedre restitusjonen.

«Vicky» hater det.

– Det er så kaldt! Det er så utrolig kaldt! sier han.

Isbader med landslaget også

Men han vet det er lurt. De siste to årene har SF brukt isbad som en metode etter flere treninger for å øke blodsirkulasjonen. Spillerne blir kommander oppi isbadet i et halvt minutt eller mer.

– Det er grusomt. Men jeg er vant med det fra landslaget også. Vi gjør det alltid to dager før kamp, fordi musklene blir så avspent og fine siden det kommer så mye blod rundt i cellene, sier han.

Ser fram til å spille mot Giggs

SFs senegalesiske høyreback er 90 minutter unna guttedrømmen. For når SF tar imot Ull/Kisa søndag klokken 15, er det siste obligatoriske SF-kamp for Demba Bindia før han møter sin store fotballhelt, Ryan Giggs, og England i åpningskampen på Old Trafford 26. juli.

Det blir et magisk øyeblikk.

– Ryan Giggs har alltid vært helten min. Jeg hadde plakater av ham da jeg var liten. At jeg nå skal få spille mot ham, på Old Trafford, er utrolig stort, sier han.

Skal ha Giggs' trøye

Og i tillegg til ønsket om å score og vinne kampen, har han ett stort mål med åpningskampen:

– Jeg vil ha trøya til Giggs. Jeg skal ha den, uansett hva lagkameratene mine sier, slår han fast.

Legger vekk OL-tankene

Kontrasten mellom hva som venter om to uker og hva han opplever i dag kunne nesten ikke vært større. Likevel er Demba Bindia tydelig på at han ikke opplever det som noen nedtur å spille for Sandefjord Fotball mot Ull/Kisa.

– Det er dette som er jobben min. Å spille for Senegal er drømmen min. Jeg har ikke begynt å tenke på OL ennå, for aller først må vi slå Ull/Kisa. Det er viktig for meg å reise til England med et godt resultat mot Ull/Kisa, så jeg kan reise med selvtillit i bagasjen, sier han.

Foreldrene blir hjemme

Det eneste skåret i gleden er at foreldrene ikke får se sønnen spille live. De følger OL på TV hjemme fra landsbyen i Senegal.

– De har ikke råd. Jeg har vært så lenge borte fra dem, at jeg er vant til å klare meg alene. Vi snakkes uansett veldig mye på telefon. Og gjør jeg det bra, kan jeg selges til ny klubb og sende hjem enda flere penger, sier han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags