Mie Sophie startet sin håndballkarrière som 11-åring i HG Gokstad, med pappa John Petter som trener.

Del på Facebook
– Pappa er grunnen til at jeg begynte med håndball, og det er veldig gøy å gå i hans fotspor, forteller Mie Sophie engasjert.
Det lå i kortene at 18-åringen skulle begynne med håndball. Mildt sagt. For denne idretten ligger nærmest i genene til familien Sando.

Faren John Petter Sando spilte på det norske seniorlandslaget i en årrekke, og han var også en sentral spiller på Sandefjord Håndballklubb. På seniorlandslaget spilte også onkelen hennes, Stein Olaf Sando, i flere år. Sistnevnte var også en nøkkelspiller på SHK/STIF i sin tid.
– Hun har litt å slekte på, smiler John Petter.

To beste til VM

Det siste året har 18-åringen fra Sandefjord vært fast inventar på det norske juniorlandslaget. Denne uken er hun i Sverige sammen med resten av troppen, og til helgen venter tre viktige VM-kvalifiseringskamper. Mie Sophie og co. møter Slovakia, Slovenia og Sverige, og de to beste lagene får plass i VM i Tsjekkia i juli.

LES OGSÅ: Sandefjordsjente signerte for LHK
– Jeg er spent på hvordan kampene vil gå. Møtet med Sverige vil bli det tøffeste, men er vi aggressive og løper masse kan vi slå dem, sier Mie Sophie, som både håper og tror at Norge kaprer en VM-plass.

Stolt pappa

John Petter håper også at kvalikkampene går Norges vei. Uansett er han en svært stolt pappa.
– Jeg er veldig stolt av Mie. Hun har kommet langt på forholdsvis kort tid, og har vært målrettet hele veien. Når det gjelder meritter går hun nok forbi meg etter hvert. Men det er helt greit, understreker pappa Sando.

LES OGSÅ: Mie Sophie Sando på landslaget