Norge avsluttet bra

De norske juniorgutta rodde inn til tredjeplass i sitt heat under kvalifiseringen i junior-VM. Fra venstre: Nicolai Astrup Wiik, Dag-Erik Tvedt, Kris Cato Tohn og Haakon Albert 
Foto: Christine Höffgen

De norske juniorgutta rodde inn til tredjeplass i sitt heat under kvalifiseringen i junior-VM. Fra venstre: Nicolai Astrup Wiik, Dag-Erik Tvedt, Kris Cato Tohn og Haakon Albert Foto: Christine Höffgen

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Sandefjordroeren Kris Cato Tohn sto for en godkjent kvalifisering i den norske dobbeltfireren sammen med Haakon Albert, Dag-Erik Tvedt og Nicolai Wiik i junior-VM.

DEL


Det norske laget kom på tredjeplass i sitt heat, noe som ikke holdt til direkteplass i semifinalen, men gutta er klare for oppsamlingsheat fredag, og bør vinne denne.
De hadde åttende beste tid av samtlige nasjoner i torsdagens kvalifisering.
Fredag ror de i heat med Litauen, Serbia, Hellas og Slovenia, alle med dårligere kvalifiseringstid enn Norge.
– Vi har ikke fått trent sammen den siste måneden, og det var merkbart. Vi slet de første 1.000 meterne, men kom bra på de siste 1000, og tok nesten polakkene, forteller Kris Cato.
Den norske båten var raskest på de siste 500 av alle i heatet.
– Vi var litt uheldige og fikk bane 1. Med sidevind imot var ikke det optimalt, sier Kris Cato. Han ser fram mot nye løp og regner med å kunne kjempe om plass i a- eller b-finale.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags