Med tanke på tidligere resultater denne sesongen, hadde roklubbens medlemmer et viss håp om å kunne hevde seg under helgens mesterskap.

Del på Facebook

Overrasket mange

Klubben dro over fjellet med rekordmange roere. Størst forventninger hadde man stilt til den solide dobbeltfireren.
Likevel ble mangt et øyenbryn hevet da Sandefjord-kvartetten blandet seg inn i kampen om de gjeveste medaljene.
Kampen om gullmedaljen ble ikke avgjort før på de siste meterne. Horten Roklubb sikret seg gullet men måtte slite hardt for de edleste metallet. Sølvmedaljør Sandefjord Roklubb var ikke langt bak over målstreken.
Kris Cato Tohn, Mads Odden, Markus Christensen og Øyvind Lavoll satt ved årene i Sandefjords dobbeltfirer i denne konkurransen.

Til A-finalen

Sandefjords dominerende roer det siste året, Kris Cato Tohn, hadde ambisjoner om å ro seg til A-finalen i singelsculler sammen med bl.a. Olaf Tufte.
Den målsettingen klarte han relativt komfortabelt. Finaleroingen endte med en svært oppløftende sjetteplass i det tøffe selskapet. Som ventet var det ingen som kunne ta oppkonkurransen med Olaf Tufte.
– Sølvmedaljene til dobbeltfireren kom nok som en overraskelse på mange, men gutta i fireren har trent godt sammen i sommer og får båten til å gli meget bra. Det blir spennende å se hva denne båten kan få til i årene som kommer, forteller Terje Pedersen i Sandefjord Roklubb.

Bronse i dobbeltsculler

I A-finalen i dobbeltsculler hvor begge Sandefjords-lagene deltok, tok kombinasjonen Kris Cato Tohn/Øyvind Lavoll bronse, mens Mads Odden/Markus Christensen endte på sjetteplass. Alt i alt var dette ett av tidenes beste NM for Sandefjord Roklubb.