Gå til sidens hovedinnhold

Sandefjord best i lagtempo

Artikkelen er over 9 år gammel

Sandefjord Skøiteklub gikk helt til topps da det ble arrangert lagtempo i norgescupen for aller første gang.

Tore Solli, Tormod Bjørnetun Haugen og August Teodor Haugen var hele 8,17 sekunder foran nest beste lag, Aust-Agder lørdag.

Sandefjord var blant de få som mønstret rent klubblag på Frogner Stadion, og SSK imponerte med flott lagtempoteknikk og stor fart hele veien.


– Ingen tvil om at utallige rulleskøyteøkter og deltakelse i konkurranser med store startfelt i Europa, kom til sin rett, sier SSK-trener Ivar Sletsjøe.

Gjorde seg bemerket

Han forteller at Sandefjord-gutta høstet mange lovord fra tilstedeværende skøytefolk etter det historiske løpet.


Vinnerlaget fikk tiden 4.06,55, og innehar med det banerekorden på Frogner Stadion.
SSK-løperne gjorde det også godt på de individuelle distansene i sesongens fjerde NC-helg.
Tore Solli, som har trent mindre denne høsten på grunn av ny jobb, imponerte ved å ta andreplass på 1.500 meter med 2.04,42, og tredje på 5.000 med 7.43,74. Begge løpene ble gått under svært tunge forhold. Mildværet søndag ga løperne ekstra motstand.


– Dette var gøy for Tore, som til tross for store utfordringer daglig – som fersk lærer – hele tiden har fokusert på å holde tråden i det sportslige, sier Sletsjøe.

Tormod sterk på sprinten

Tormod Bjørnetun Haugen ble beste SSK-løper på 500 meteren på Frogner med fjerdeplass. Han gikk også en god 1.000 meter, hvor han satte ny utendørspers med 1.16,45 og ble nummer fire.


På 1.500 meter gikk Tormod til tredjeplass, mens det ble fjerde også på 5.000.