Sanker medaljer i UM

Byens friidrettsutøvere gjør det bra i UM. Bak f.v.: Victor Armand Stensholt, Colin Eriksen og Ådne Karstad. Foran f.v.: Astrid

Byens friidrettsutøvere gjør det bra i UM. Bak f.v.: Victor Armand Stensholt, Colin Eriksen og Ådne Karstad. Foran f.v.: Astrid

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ett gull, ett sølv og to bronse er status for sandefjordingene i friidretts-UM etter første dag.

DEL

Friidrettstroppen fra Runar og STIF har hatt en svært god åpning på ungdomsmesterskapet, som arrangeres utenfor Bergen.


Ida Bakke Hansen har tatt gull på 100 meter flatt og bronse på 100 meter hekk, mens Oda Mohus har løpt inn til sølv på 300 meter hekk, og Ådne Karstad til bronse på 100 meter flatt.

Snublet i hekken

På 100 meteren vant Ida Bakke Hansen på tida 12,21, samme som sølvvinner Line Gjerde fra Urædd.
På 100 hekk – en øvelse hvor Bakke Hansen var favoritt – gikk det ikke helt i hennes favør.


– Ida ledet klart etter syv hekker, men slo borti de tre neste og mistet balansen, forteller trener Gunnar Kjell Hansen.
Dermed kom to jenter forbi og knep gullet og sølvet.
Ida fikk tida 14,31, mens de to foran noterte 14,27 og 14,28.


– Hun lå an til en veldig sterk tid, så uten uhell, tror jeg hun ville vært nede på 14,10, men sånn er det i hekk. Det skal klaffe, sier trener Hansen.
Klubbvenninnen Oda Mohus var også litt uheldig på sin hekkøvelse, selv om hun slo til med pers 45,98 og tok en flott sølvmedalje.


– Oda ledet fram til fjerde hekken. Da misset hun totalt, og hun som vant, løp forbi. Oda bommet også på den sjette, men likevel ble det ny bestenotering. Med full klaff, hadde hun trolig vunnet, mener Hansen.

Dømt etter

Runars fjerde medalje på åpningsdagen på Askøy, sikret Ådne Karstad. Han ble klokket inn på 11,26 i finalen på 100 meter, samme tid som sølvvinneren.


– Ådne løp veldig godt i forsøket, lett og ledig, inn til 11,22. I finalen – da det var alvor – ble det mer krampaktig. Her hadde han sjansen til å ta gullet, sier Hansen.


Han oppsummerer en god medaljefangst, men også mange andre sterke resultater.
Oda Mohus og STIFs Marit Holst gjorde det godt på 100 meteren med femte og sjetteplass.
Oda løp på 13,21, mens Marit var knepent bak på 13,22.
Marit satte ny sterk pers i sitt semifinaleheat med 13,13.

Fjerdeplasser

Pers sikret også Astrid Mohus på sin 300 meter hekk med 49,22, som ga fjerdeplass.
Klubbvenninnen Desiree Jacobsen kastet diskosen 29,79, og ble også nummer fire.
For STIFs Colin Eriksen ble det en nedtur på 100 meteren. Etter å ha perset med 11,20 i semifinalen, måtte han trekke seg fra finalen på grunn av kramper i låret.


– Det har vært en veldig god dag på Askøy med flere medaljer og en rekke perser, så dette har vært veldig artig, oppsummerer Gunnar Kjell Hansen.

Artikkeltags